Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Χωρίς σοβαρές αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ - Τι προβλέπει για ηλεκτρικό χώρο, περικοπές, πλωτά φωτοβολταικά, ρευματοκλοπές

 

Χωρίς σοβαρές αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τα ενεργειακά - Τι προβλέπει για ηλεκτρικό χώρο, περικοπές, SPV από ΕΔΕΥΕΠ, πλωτά φωτοβολταικά, ρευματοκλοπές - Δειτε όλο το κείμενο

Το μοντέλο των επόμενων διαγωνισμών ΑΠΕ, με τους οποίους η χορήγηση λειτουργικής ενίσχυσης θα αποτελεί κίνητρο για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού χώρου, καθώς επίσης το τι θα ισχύει για τις μικρότερες μονάδες, για την αυτοπαραγωγή, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το κάδρο συμπληρώνουν οι διατάξεις για τις περικοπές, για το σχήμα ειδικού σκοπού για τα υπεράκτια αιολικά που θα συσταθεί από την ΕΔΕΥΕΠ, τα πλωτά φωτοβολταικά, τις ρευματοκλοπές, τη καθολική υπηρεσία και φυσικά το πρόγραμμα «Απόλων».

Ο βασικός του κορμός δεν περιλαμβάνει ουσιώδεις αλλαγές σε σχέση με τα πολλά σχόλια που έγιναν στη διαβούλευση. Η συζήτηση στις Επιτροπές ξεκινά αύριο και στόχος του ΥΠΕΝ είναι να καταστεί δυνατή η ψήφισή του μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τη νέα αρχιτεκτονική του χώρου των ΑΠΕ, βασικός πυλώνας του σχεδίου είναι η πριμοδότηση έργων υπό ανάπτυξη, που διαθέτουν όρους σύνδεσης, ώστε οι κάτοχοί τους να αποδεχθούν ενισχυμένους περιορισμούς έγχυσης, ή να συνδυάσουν τον ενισχυμένο «κόφτη» με την προσθήκη μπαταρίας στα έργα τους.

Εγκαινιάστηκε το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

 

Εγκαινιάστηκε το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα

Το νέο του Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Περιστέρι εγκαινίασε χθες σε ειδική εκδήλωση, ο ΑΔΜΗΕ, στο οποίο ήδη διεξάγεται το εξειδικευμένο και δομημένο πρόγραμμα κατάρτισης του Διαχειριστή, για το τεχνικό προσωπικό στον κλάδο της Ενέργειας.

Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, αναδεικνύοντας τα οφέλη από τη λειτουργία του Κέντρου, σημείωσε πως η παρούσα επένδυση του ΑΔΜΗΕ θα συμβάλλει στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, στην αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ, στην προώθηση της καινοτομίας, αλλά και στην έλευση νέων επενδύσεων, στο πεδίο της ενέργειας. «Ο δρόμος για την καθαρή ενέργεια απαιτεί, όχι μόνο τις υποδομές αλλά και επένδυση στην κατάρτιση που θα υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβασή της χώρας μέχρι το 2050», ανέφερε σχετικά η Υφυπουργός.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Νέο ειδικό ταμείο 2 δισ. ευρώ για την απανθρακοποίηση των νησιών


Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα χρήματα θα διατεθούν πρωτίστως σε έργα για «τη σύνδεση των νησιών μας με το ηπειρωτικό δίκτυο, την αποθήκευση ενέργειας, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας» και για «κατασκευή δεξαμενών νερού πολλαπλών χρήσεων».

Tην εξασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη συγκρότηση ενός νέου ειδικού ταμείου για την απεξάρτηση των ελληνικών νησιών από τα ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Conference», που φιλοξενείται στην Αθήνα.

Οι πόροι, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα προέλθουν από τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα χρήματα θα διατεθούν πρωτίστως σε έργα για «τη σύνδεση των νησιών μας με το ηπειρωτικό δίκτυο, την αποθήκευση ενέργειας, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας» και για «κατασκευή δεξαμενών νερού πολλαπλών χρήσεων».

 www.energymag.gr

Συγχαρητήρια Τζον Κέρι στη χώρα μας: "Απίστευτο το ρεκόρ στις ΑΠΕ"

www.energymag.gr
Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» -καθαρής- ενέργειας απένειμε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, κατά την απογευματινή ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη του 9ου «Our Ocean Conference».

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο Τζον Κέρι απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Αναποτελεσματική η διάταξη για τις ρευματοκλοπές υποστηρίζουν οι ηλεκτρολόγοι

 

Αναποτελεσματική η διάταξη για τις ρευματοκλοπές υποστηρίζουν οι ηλεκτρολόγοι – Τα «κενά» που εντοπίζουν στα προτεινόμενα μέτρα του Υπουργείου

Ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εισηγείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καταπολέμηση των ρευματοκλοπών εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) με σχόλιό της στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, εξηγεί γιατί τα όσα προτείνει η διάταξη περί πιστοποίησης μη ύπαρξης ρευματοκλοπής από τον ηλεκτρολόγο δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους μετρητικών διατάξεων, ενώ σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι η ρευματοκλοπή γίνεται και από μη κατέχοντες νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από εμπλεκόμενους με σχέση εργασίας άμεση ή έμμεση με το τεχνικό τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ, ή και όχι και δεν εμπλέκονται με το ελεύθερο επάγγελμα.

Αναλυτικά το σχόλιο επί του άρθρου 117 – Καταπολέμηση της ρευματοκλοπής έχει ως εξής:

ΑΔΜΗΕ: Απαραίτητο να δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των όλο και μεγαλύτερων περικοπών ΑΠΕ

 

ΑΔΜΗΕ: Ασαφές το νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις των περικοπών - Δημιουργεί εσφαλμένη εντύπωση περί ενδεχόμενης ευθύνης του Διαχειριστή

Μεγάλη ασάφεια ως προς τον μηχανισμό αποζημιώσεων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας λόγω περικοπών -καθότι δεν προσδιορίζεται ούτε το πλαίσιο και οι διαδικασίες εφαρμογής περιορισμών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας που προηγούνται χρονικά, ούτε το πλαίσιο των αποζημιώσεων και οι πόροι από τους οποίους αυτές θα καλύπτονται- διαπιστώνει ο ΑΔΜΗΕ, με παρέμβασή του στη δημόσια διαβούλευση, ότι υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων σειρά προβλέψεων αναφορικά με τους στατικούς και τους λειτουργικούς (δυναμικούς) περιορισμούς έγχυσης που μπορούν να επιβληθούν στους σταθμούς ΑΠΕ. Μία από τις παρεμβάσεις, όπως έγραψε το energypress, αφορά τους δυναμικούς περιορισμούς, με την κατάργηση του ορίου 5% στην απόρριψη της ετήσιας δυνατότητας παραγωγής των σταθμών.

Το ΝΕΟ Med Διαγνωστικό ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ

Το ΝΕΟ Med Διαγνωστικό ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ

Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό ΟΚΔΕ-ΓΕΝΟΠ-Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE /  EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 Συχνές ερωτήσεις

1. Πως μπορώ να μάθω ποιοι είναι συμβεβλημένοι;
Από την ιστοσελίδα: h2ps://www.healthnet.com.gr/ ή από το συντονιστικό κέντρο: 2152155316.
2. Τι κάνω σε περίπτωση προγραμματισμένου χειρουργείου ή νοσηλείας;
Καλώ 2152155316 και ενημερώνω σε ποιο νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί η νοσηλεία ή το χειρουργείο.
3. Τι πρέπει να κάνω, για την απορρόφηση 300 € ανά έτος και 10% συμμετοχή, στη νοσηλεία με διανυκτέρευση;
Θα πρέπει να έχω ενημερώσει πρώτα στο συντονιστικό κέντρο 2152155316 σε ποιο νοσοκομείο θα βρίσκομαι. Σε συμβεβλημένο νοσοκομείο, ο ασφαλισμένος δε συμμετέχει στην διαδικασία. Σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο, ακολουθείται η διαδικασία απολογιστικής αποζημίωσης.
4. Σε ποιον οδοντίατρο μπορώ να πάω και τι θα πληρώσω;
Στους συμβεβλημένους οδοντίατρους και πληρώνω σύμφωνα με τον ενδεικτικό επισυναπτόμενο τιμοκατάλογο, ανά οδοντιατρική πράξη.
5. Μπορώ να αγοράσω γυαλιά οράσεως και τι θα πληρώσω;
Ναι, από τα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών. Με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ έως 250 € δεν πληρώνω τίποτα. Δίχως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ στα συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών, έχω έκπτωση 60% στην αρχική τιμή του προϊόντος.
6. Πόσες φυσικοθεραπείες μπορώ να κάνω και τι θα πληρώσω;
Στους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, μπορώ να κάνω απεριόριστες συνεδρίες, με συμμετοχή 15 € ανά συνεδρία.
7. Τι μπορώ να κάνω, αν ο γιατρός μου δεν είναι συμβεβλημένος στο δίκτυο;
Μπορείτε να κοινοποιήσετε το όνομα και το τηλέφωνο του γιατρού σας, στο email: okdedeikhe@gmail.com ή με μήνυμα/ viber στον αριθμό κινητού 6932400603 και θα επικοινωνήσει το δίκτυο με τον γιατρό σας.
8. Ποιος μπορεί να έχει συνδρομή στο MED διαγνωστικό;
Όποιος είναι μέλος σε ένα από τα ομαδικά προγράμματα: ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ, ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ
9. Ποια η ετήσια συνδρομή του προγράμματος, MED διαγνωστικό;
Εφάπαξ καταβολή 30€ το έτος ανά συνδρομητή. Παράδειγμα για μία τετραμελής οικογένεια, καταβάλετε εφάπαξ η ετήσια συνδρομή 120€.
10. Που καταβάλω τα χρήματα της ετήσιας συνδρομής;
Σε τραπεζικό λογαριασμό του ΟΚΔΕ, Τράπεζας Πειραιώς: GR9501715970006597109283973 με αιτιολογία κατάθεσης: Ονοματεπώνυμο
συνδρομητή.
11. Πότε μπορώ να κάνω χρήση του προγράμματος;
Από την πρώτη του επόμενου μήνα, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η εφάπαξ καταβολή συνδρομής.
12. Πως ανανεώνω τη συνδρομή μου:
Η συνδρομή είναι ετήσια και ανανεώνετε με την κατάθεση συνδρομής κάθε έτος

Δείτε και ΕΔΩ: Συχνές ερωτήσεις  – ΙΑΤΡΙΚΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Διαδικασίες Συμπλήρωσης Αίτησης

Med Διαγνωστικό ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ
Για να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσω την αίτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1ος τρόπος: Ηλεκτρονική Αίτηση
● Συμπληρώνω την ηλεκτρονική αίτηση από το κινητό μου ή τον υπολογιστή μου (τα πεδία με το αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά) όπου
έχω λάβει από τον ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ).
● Όταν ολοκληρώσω όλα τα απαραίτητα πεδία, πατάμε αποδοχή και τα στοιχεία αποστέλλονται αυτόματα στο ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ.
● Προχωρώ σε κατάθεση 30 ευρώ στον οργανισμό ΟΚΔΕ
○ Κατάθεση ετήσιας συνδρομής σε Λογαριασμό Τράπεζας ΟΚΔΕ: Τράπεζα Πειραιώς : GR9501715970006597109283973
■ Αιτιολογία κατάθεσης: Ονοματεπώνυμο ασφαλισμένου
● Από την 1η του επόμενου μήνα συμμετέχω στο πρόγραμμα και μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

2ος τρόπος: Έντυπη αίτηση
● Εκτυπώνω την αίτηση συμμετοχής που έχω λάβει από ΟΚΔΕ – ΓΕΝΟΠ.
● Συμπληρώνω όλα τα πεδία (με το αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά).
● Προωθώ την αίτηση με email στο : okdedeikhe@gmail.com ή με μήνυμα/ viber στον αριθμό κινητού 6932400603.
● Προχωρώ σε κατάθεση 30 ευρώ στον οργανισμό ΟΚΔΕ
○ Κατάθεση ετήσιας συνδρομής σε Λογαριασμό Τράπεζας ΟΚΔΕ: Τράπεζα Πειραιώς : GR9501715970006597109283973
■ Αιτιολογία κατάθεσης: Ονοματεπώνυμο ασφαλισμένου
● Από την 1η του επόμενου μήνα συμμετέχω στο πρόγραμμα και μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Δείτε και ΕΔΩ τις Διαδικασίες Συμπλήρωσης Αίτησης

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΔΩ

Ηλεκτρονική αίτηση για το ΜED Διαγνωστικό ΕΔΩ

 

 

 

ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης
Ζωής & Υγείας για τον Σύλλογο Μελών και
Συνταξιούχων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην ERGO

Πληροφορίες: κ. Κατσιαβού Μαρία, Τηλ. 6932400603 (εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Δείτε το ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δείτε και κατεβάστε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η ΕΝΩΣΗ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία


Συναδέλφισσες- οι:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ», συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Με την Απεργία και το σύνθημα της ΓΣΕΕ, "Οι αυξήσεις στο θεό - οι μισθοί στα τάρταρα", καθώς και η ακρίβεια να καλπάζει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους –ες, να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.  

 



ΔΕΗ: Κέρδη, αύξηση επενδύσεων, μείωση χρέους και εκπομπών CO2 στην τετραετία 2019-2023


ΔΕΗ: Κέρδη, αύξηση επενδύσεων, μείωση χρέους και εκπομπών CO2 στην τετραετία 2019-2023

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50 % περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο απολογισμός της ΔΕΗ για την τετραετία 2019 - 2023 με βάση τα ετήσια αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο ο όμιλος ΔΕΗ στην περίοδο αυτή ανέπτυξε νέες δραστηριότητες (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροκίνηση, λιανική μέσω της εξαγοράς της Κωτσόβολος) και ξεκίνησε τη διείσδυση σε τρίτες χώρες αρχής γενομένης από την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην Γενική Απεργία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται υπό συνεχείς πιέσεις και περικοπές, είναι καιρός να σταθούμε ενωμένοι και να δείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αντίστασης, εστιάζοντας στη διαφάνεια, στις εργασιακές σχέσεις, την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, που ταλανίζουν ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί όλους τους συναδέλφους και τα Σωματεία μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στη Γενική Απεργία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Αυτή η απεργία είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και αγώνα για τα δικαιώματα μας, για το μέλλον μας, αλλά και των επόμενων γενεών.

Mytilineos: Νέα τιμή-στόχος από Eurobank Equities μετά το deal με ΔΕΗ

 

Mytilineos: Νέα τιμή-στόχος από Eurobank Equities μετά το deal με ΔΕΗ

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, στα 48,4 από 45,2 ευρώ δίνει η Eurobank Equities μετά την ανακοίνωση του deal με τη ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση buy και την μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της από το ταμπλό. 

Σημειώνεται ότι προ ημερών, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με τη ΔEΗ προσθέτει τρία ευρώ στην τιμή-στόχο για τη μετοχή.

Η Eurobank βλέπει περιθώριο ανόδου άνω του 36% για τη μετοχή, που σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4,9%, οδηγεί την αναμενόμενη απόδοση του τίτλου στο 41%. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει πλέον ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη 1,14 δισ. ευρώ φέτος, αυξημένα κατά 13%, με τη μέση ετήσια άνοδο των EBITDA στην τριετία να διαμορφώνεται στο 10%. 

Η συμφωνία με τη ΔEΗ αυξάνει την αξία της εταιρίας, καθώς διασφαλίζει υψηλές αποδόσεις για τα έργα υπό κατασκευή, παρέχει σημαντική ορατότητα για την παραγωγή ταμειακών ροών ενώ ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχα deals που θα μπορούσαν να επεκτείνουν την ορατότητα για τα μεγέθη της εισηγμένως έως το 2030. 

www.euro2day.gr

Η Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ στηρίζει δυναμικά την απεργία της ΓΣΕΕ

 

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ αδιάλειπτα επιδιώκει μισθούς και συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν  την ευημερία των εργαζόμενών της.

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει όλα τα εισοδήματα, εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, με τα βασικά αγαθά διατροφής να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, επιδεινώνοντας  το βιοτικό τους  επίπεδο.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης διαβίωσης που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, τα συνδικάτα προτείνουν να επαναπροσδιοριστεί άμεσα, το μείγμα των μέτρων δημοσιονομικής εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα ακρίβειας και να προστατέψουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.

Η ΓΣΕΕ και το Συνδικαλιστικό Κίνημα προτείνουν μία σειρά μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής αφαίμαξης,  με βασικά σημεία τα εξής:

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απριλίου


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Κορυφώνεται την Τετάρτη 17 Απριλίου με την Γενική Απεργία, ο αγώνας που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες με σύνθημα: «Οι αυξήσεις στον Θεό, οι μισθοί στα Τάρταρα».

Την ώρα που:

  • Η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων κι ολόκληρης της κοινωνίας
  • Ο πληθωρισμός έχει εξαντλήσει τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη
  • Με βάση τα στοιχεία έρευνας, ο μισθός τελειώνει στις 19 κάθε μήνα
  • Που μεγαλώνει η μερίδα των πολιτών που βιώνει την φτώχεια
  • Η φορολογία επιβαρύνει τα νοικοκυριά
  • Η ανεργία καλπάζει,

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Νέο λογότυπο “PPC” και νέα ομιλική εικόνα για τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΗ στη Ρουμανία

energypress.gr

Νέο λογότυπο “PPC” και νέα ομιλική εικόνα  για τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΗ στη Ρουμανία

Το νέο λογότυπο “PPC” και τη νέα ομιλική εικόνα παρουσίασε ο Όμιλος ΔΕΗ για τις θυγατρικές του στη Ρουμανία, τα οποία πλέον θα εφαρμόζονται σταδιακά σε όλα τα σημεία επαφής των εταιρειών με τους πελάτες. 

H νέα οπτική ταυτότητα “PPC”, που εκφράζει τη διεθνοποιημένη εικόνα του Ομίλου ΔΕΗ και την παρουσία του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δημιουργήθηκε με γνώμονα το όραμά του Ομίλου για το βιώσιμο μέλλον της ενέργειας και τη σχέση που θέλει να αναπτύξει με τους πελάτες του σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται. Εμπνευσμένη από την κυκλικότητα, αντικατοπτρίζει τον κύκλο της ζωής και της φύσης, προάγοντας διεθνώς και με συνέπεια την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

Το λογότυπο “PPC” σχεδιάστηκε ξεκινώντας από τρεις ίσους κύκλους που αποτελούν τη βάση των γραμμάτων p, p, c, τονίζοντας τη σταθερότητα και την αυθεντικότητα της μάρκας, στην ψηφιακή εποχή του νέου εξηλεκτρισμού. Η καθαρότητα στη φόρμα των γραμμάτων του λογοτύπου και των άλλων σχεδιαστικών στοιχείων, καθώς και οι μεγάλες εικόνες, είναι μόνο μερικά από τα εικαστικά στοιχεία που εκφράζουν την αυτοπεποίθηση της μάρκας PPC, ως η κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη και παίκτης στη διεθνή σκηνή.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ενεργειακή συμφωνία κορυφής 2 δισ. € ΔΕΗ-Μυτιληναίου σε έργα ΑΠΕ


www.energymag.gr

Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων μέχρι 2000MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια.

Συμφωνία έκπληξη Στρατηγικής Συνεργασίας δύο κορυφαίων ενεργειακών ομίλων, του ομίλου ΔΕΗ και της MYTILINEOS Energy & Metals για ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων έως 2.000MW σε 4 χώρες, ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων μέχρι 2000MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά σε περίπου 90 φωτοβολταϊκά έργα που κατέχει η MYTILINEOS σε Ιταλία (503 MW), Ρουμανία (516 MW), Βουλγαρία (500 MW) και Κροατία (445 MW) τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Η MYTILINEOS αναλαμβάνει την ανάπτυξη και κατασκευή των εν λόγω έργων, τα οποία θα αποκτώνται από τον όμιλο ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της σύνδεσής τους με τα ηλεκτρικά δίκτυα των ανωτέρω χωρών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου