Dei Energy News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κομπίνα στη ΔΕΗ με το εφάπαξ των υπαλλήλων

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται το
τελευταίο διάστημα υποθέσεις υπαλλήλων που κατάφεραν να λάβουν το εφάπαξ, παρόλο που έχει σχεδόν καταργηθεί η καταβολή του.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου βρίσκονται 280 και πλέον υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι οποίο εμφανίζονται να έχουν λάβει ολόκληρο το εφάπαξ παρακάμπτοντας μάλιστα τη σειρά προτεραιότητας.
Έτσι, όσοι είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους το 2010 με προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις πήραν το εφάπαξ μειωμένο κατά 38,5%. Ενώ, όσοι εμφάνισαν οριστικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του 2010 έλαβαν ολόκληρο το ποσό, αφού άλλαζαν τη σειρά προτεραιότητας.
Πάντως, στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ έχουν μπει και άλλα Ταμεία, τα οποία χορηγούν υψηλότερο εφάπαξ από τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.
Απτό παράδειγμα των προαναφερθέντων αποτελεί ο Οργανισμός Προώθησης Εμπορίου -μια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης- όπου οι 150 εργαζόμενοι είχαν εξασφαλίσει εφάπαξ 180.000 ευρώ, μέσω μιας ιδιωτικής ασφάλισης, τις εισφορές για την οποία κατέβαλε το Δημόσιο, στα πρότυπα των τραπεζών.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Kompina-sth-DEH-me-to-efapax-twn-ypallhlwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News