Dei Energy News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

“Δώστε για τις τρύπες της ΔΕΗ τα 40 εκατ. ευρώ”

http://www.protothema.gr/

Να αποδεσμευτούν 40 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER ζητεί  η εισαγγελέας πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου με σχετική πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, αν αποδεσμευθούν μπορούν να διατεθούν  υπέρ του δημοσίου και να διατεθούν ώστε να αποφευχθεί ενεργειακή κρίση στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι για τις εταιρείες ΕNERGA και HELLAS POWER βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους εκπροσώπους της. Μεταξύ άλλων η δίωξη αφορά τη μη απόδοση στο ελληνικό δημόσιο των ποσών που εισέπρατταν οι εν λόγω εταιρίες από καταναλωτές τους για λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι περιλάμβαναν και το ειδικό τέλος ακινήτων που είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.  
Αν το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο κάνει δεκτή την πρόταση της κυρίας Παπανδρέου τότε θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό νομολογιακό δεδομένο που θα ανοίξει το δρόμο για ανάλογες διεκδικήσεις στο μέλλον.  
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Ιωάννης Τέντες, ζήτησε η υπόθεση να χαρακτηριστεί ως πολύ σοβαρή, σύμφωνα με το Ν 4022/2012 περί διαφθοράς στο δημόσιο και η ανάκριση να ανατεθεί σε πρόεδρο Πρωτοδικών όπως συνέβη και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News