Dei Energy News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

EΣΚ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:Πρώτα θύματα από την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ΔΕΗ είναι η κατηγορία μας





ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
ΣΤΙΣ 13&14/10/2013

Συνάδελφοι-σες
Η χειροτέρευση της ζωής των εργαζόμενων συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Παρά του ότι  η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις και παράλληλα βαδίζει προς την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων οικονομίας που έχουν στρατηγική σημασία για το κεφάλαιο με τον τομέα της Ενέργειας σε προτεραιότητα. Όσο για την όποια ανάπτυξη που υποστηρίζουν ότι θα έρθει είναι καθαρό πια σε κάθε εργαζόμενο ότι θα πατήσει πάνω σε τσακισμένα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οι Διοικητικοί  υπάλληλοι του Ομίλου ΔΕΗ το γνωρίζουμε πολύ καλά. Πρώτα θύματα από την ολοκλήρωση  του ξεπουλήματος της ΔΕΗ είναι η κατηγορία μας.
Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικής στην εμπορία με τον ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ θα έχει άμεσες  σοβαρές συνέπειες για τους Διοικητικούς  στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς. 
Ο πλήρης διαχωρισμός και πώληση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στην τελική ευθεία, και προετοιμάζονται η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και η επιπλέον μετοχοποίηση της εναπομένουσας ΔΕΗ κατά 17%.
Είναι φανερό ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα συνοδευτεί με νέα μέτρα περικοπής των δικαιωμάτων μας γιατί η κερδοφορία θα στηριχτεί στο ξεζούμισμα των λαϊκών νοικοκυριών και στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Κι ενώ τα σχέδια της κυβέρνησης είναι σε πλήρη εξέλιξη, το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη διάλυση με ευθύνη της πλειοψηφίας.  Οι πλειοψηφίες τόσο στη ΓΕΝΟΠ όσο και στα πρωτοβάθμια Σωματεία   δεν μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση σε αυτή την πολιτική γιατί όχι μόνο έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα να περάσει αλλά γιατί και σήμερα παρά τις κραυγές «αντίθεσης» που βγάζουν συμφωνούν με την στρατηγική της απελευθέρωσης, του «υγιούς ανταγωνισμού» που είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της πολιτικής.
Η ΕΔΟΠ είναι μέρος του προβλήματος στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΔΕΗ, γιατί με ευθύνη της πλειοψηφίας της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ) στηρίζει ουσιαστικά αυτή την πολιτική και η όλη δράση της περιορίζεται σε μπαράζ ανακοινώσεων άσφαιρης κριτικής σε ζητήματα κυρίως διαδικαστικά χωρίς να καταγγέλλουν  αυτή την πολιτική και τις ολέθριες συνέπειές της.
Συνάδελφοι-σες, η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και της ΕΔΟΠ δεν μπορούν να είναι επικεφαλής στον αγώνα για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής γιατί συμφωνούν με την ουσία της.
Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης χρειάζεται οργάνωση του αγώνα από την βάση των εργαζόμενων, σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και τους εκπροσώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Χρειάζεται τη συμμετοχή όλων και την κλιμάκωση με ταξικούς στόχους, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με αγωνιστικές αποφάσεις, μακρύ αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Να ξεπεραστεί ο φόβος και η απογοήτευση.
  • Να πάρει την ευθύνη ο κάθε εργαζόμενος και στις αποφάσεις και στην οργάνωση της δράσης
  • Να παλέψουμε για να αποτρέψουμε την νέα επίθεση.
  • Να αλλάξουμε τον συσχετισμό των δυνάμεων στο σωματείο μας στις ερχόμενες εκλογές έτσι ώστε να είναι η απαρχή των αγώνων για την απόκρουση των αντιλαϊκών  μέτρων
Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΠ που θα γίνει 14/10/2013 στο ξενοδοχείο NOVOTEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News