Dei Energy News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την Αναγνώριση χρόνου Στρατιωτικής Υπηρεσίας και Πλασματικών χρόνων





Προς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ                                                          Ημερ: 9.10.2013
          ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ
          Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης          Αριθ. Πρωτ.: 4831
          κ. Σοφία Θωμοπούλου    

Θέμα: Αναγνώριση χρόνου Στρατιωτικής Υπηρεσίας – Αναγνώριση Πλασματικών  χρόνων


κ. Προϊσταμένη
Σύμφωνα με το Α23/596/3 – 24/04/2013 Εξ. Επείγον Γενικό έγγραφο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με θέμα «Προαιρετική  συνέχιση  της  ασφάλισης  των  μέχρι31/12/1992 ασφαλισμένων  σε  Φορείς  ή  Κλάδους  Κύριας  Ασφάλισης αρμοδιότητας  του  Υπουργείου  Εργασίας  και  Κοινωνικής Ασφάλισης, που εντάχθηκαν στο Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. με τις διατάξεις του άρθρου5 του Ν. 3029/2002 και του άρθρου1 του Ν.3655/2008» Συμπληρωματικές οδηγίες– Διευκρινήσεις– Αλλαγή ως προς την Αρμοδιότητα», δίνεται σαφέστατη οδηγία/διευκρίνιση για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού της μηνιαίας εισφοράς προκειμένου να γίνει η εξαγορά του χρόνου της Στρατιωτικής Θητείας – αναγνώριση πλασματικού χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα:
«Το  ποσό  της  μηνιαίας  εισφοράς  υπολογίζεται  βάσει  των  μικτών αποδοχών που ο ασφαλισμένος έπαιρνε κατά τον τελευταίο μήνα, πριν από την υποβολή της αίτησης, κατά τον οποίο είχε πλήρη απασχόληση, οι οποίες όμως σε καμία  περίπτωση  δεν  μπορεί  να  είναι  ανώτερες  από  τον  τεκμαρτό  μισθό  της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., ούτε κατώτερες από το25πλάσιοτου  ημερομισθίου  του  ανειδίκευτου  εργάτη,  όπως  αυτό  είχε διαμορφωθεί  στις31/12/2011 (σχετ. Εγκύκλιο40/2012). Το γεγονός ότι με τις διατάξεις της υποπερίπτωσης ΙΑ.6 περ.1  του άρθρου  πρώτου  του  Ν.4093/12,  εναρμονίστηκε  το  ανώτατο  όριο  (πλαφόν)ασφαλιστέων αποδοχών των «παλαιών» ασφαλισμένων με εκείνο των «νέων», δεν επηρεάζει την αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας κατά τα ανωτέρω».
κ. Προϊσταμένη
Κατά συνέπεια, θα πρέπει εφεξής ο υπολογισμός να γίνεται με βάση την σχετική εγκύκλιο (και όχι όπως λαθεμένα γινόταν ως σήμερα) και να επιστραφούν τα ποσά σε όλους τους μισθωτούς που προέβησαν σε εξαγορά, εντός του έτους 2013.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας  ΔΕΗ Α.Ε.¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν . Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης                                                  Μάστορας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News