Dei Energy News

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.ΒΑ.ΑΤΤΙΚΗΣ)»
 Σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης  των ΤΔΕ/ΕΤΕ Ν. Αττικής,  που
έγινε με πρωτοβουλία της ΤΔΕ/ΕΤΕ Περιοχή Αθήνας, έγινε 7 Οκτωβρίου 2013 η δεύτερη συνάντηση των ΤΔΕ με αντικείμενο τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και την καθημερινότητά  τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής αποτελούμενη από τους προέδρους των ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Αθήνας, ΤΔΕ/ΕΤΕ Εκπαίδευσης ,ΤΔΕ/ΕΤΕ Π . Ελαίδας, ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Καλλιθέας, ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Μεσόγεια, ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Πειραιά, ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Περιστερίου, ΤΔΕ/ΕΤΕ Ρουφ, ΤΔΕ/ΕΤΕ ΤΑΛΔ-Κατανομής η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό της βάσης με τα μέλη του σωματείου, για  την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος προς όφελος των εργαζομένων .Η  επιτροπή αυτή θα έχει την ονομασία «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑΣΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.ΒΑ.ΑΤΤΙΚΗΣ)». 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα των περιοχών και πως θα επιλυθούν. Από τα κυριότερα κοινά προβλήματα είναι η έλλειψη τεχνικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων, η έλλειψη εργαλείων και η έλλειψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία πολλών τμημάτων και ανάθεση αυτών σε εργολάβο και το μέλλον των εργαζομένων αβέβαιο. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη ως πρωταρχικό πρόβλημα ανέδειξαν το ξεπούλημα αρχικά  του ΑΔΜΗΕ και στην πορεία του ΔΕΔΔΗΕ και αποφάσισαν τον κοινό αγώνα για την σωτηρία των δικτύων . Γι αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα γενικές συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους εργαζομένους να αποφασίσουν  για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την μορφή τους. 
Οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις  στο αγωνιστικό πλαίσιο μάχης που θα προταθεί από την συντονιστική επιτροπή θα έχουν το δικαίωμα να το διαμορφώσουν καθώς και να το τροποποιήσουν. Οι συνάδελφοι από την ΤΔΕ Ρουφ στο προσεχές διάστημα θα κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο  που θα αποφασίσουν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης στην όποια εκτός από τους εργαζόμενους θα συμμετέχουν και όλες οι ΤΔΕ/ΑΔΜΗΕ  από όλη την Ελλάδα καθώς και η Σ.Ε.ΒΑ/ ΑΤΤΙΚΗΣ καθώς και το προεδρείο της ΕΤΕ.


ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑΣΗΣ(Σ.Ε.ΒΑ)ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΔΕ/ΕΤΕ ΔΕΗ Κ.Η.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News