Dei Energy News

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΗ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ



Μία τεράστια μεγάλη έκπληξη  επιφύλασσε στο 36ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ και αυτή δεν είναι άλλη από την  συμμαχία  Ν. Φωτόπουλου (ΕΑΜΕ) και  Γ.Αδαμίδης ( προερχόμενος από την ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)  με τον δεύτερο να είναι και ο πιθανός νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφού μαζί με την ΣΑΔ ελέγχουν την πλειοψηφία των συνέδρων και κατέρχονται σε ενίαιο ψηφοδέλτιο . Το απρόσμενο της εξέλιξης είναι ότι οι δύο μεγαλοσυνδικαλιστές που προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ είχαν ανταλλάξει βαρύτατες εκφράσεις στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έλεγε τα εξής:

"Η αντιπαράθεσή μου με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο  (από τον Σεπτέμβριο του 2011) ασχολείται περισσότερο με τα ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού συνόλου προσπαθώντας να δημιουργήσει και να προβάλει/επιβάλλει ένα λαϊκό προφίλ του ιδίου και δευτερευόντως  να ασχολείται ελάχιστα εώς καθόλου  με την διακήρυξη της Ομοσπονδίας που δεν είναι άλλη από το να προστατεύει και να προωθεί τα επαγγελματικά συμφέροντα των εργαζόμενων που εκπροσωπεί και δη, τώρα του ομίλου της ΔΕΗ." 
  
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ:
«Απεργία διαρκείας πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος της εκτελεστικής της ΓΣΕΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ανέξοδη πρόταση γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να απεργήσει. Αλήθεια μεγάλε αγωνιστή σήμερα θα πάρεις το μεροκάματο;»

 ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ:
Συνάδελφε Νίκο Φωτόπουλε. Αν θεωρείς ότι κατάφερες να κρύψεις την υπεκφυγή, την ανευθυνότητα και την ατολμία σου πίσω από τις 3.444 (!!!) λέξεις που επιστράτευσες κακήν κακώς προκειμένου να συντάξεις μια ανακοίνωση, που αποκλειστική της κατεύθυνση έχει το πώς θα σε ¨αναγάγει¨ από «κατάφορα αδικημένο» σε «μοναδικό αγωνιστή»(;), με μεγάλη μου λύπη σε πληροφορώ ότι απέτυχες. Απέτυχες για μια ακόμα φορά.

 Από την άλλη ο σημερινός εκπρόσωπος των εργαζομένων Ν. Φωτόπουλος έλεγε τα εξής για τον Γ.Αδαμίδη:

«Έχεις κάνει την επιλογή να χειροκροτάς αυτούς που ψήφισαν την κατάργηση των ΣΣΕ και το κλέψιμο των μισθών και των συντάξεων του κόσμου της εργασίας. Έχεις κάνει την επιλογή να στηρίζεις και να χειροκροτάς τον Παναγόπουλο. Άξιος ο μισθός σου. Όσο πιο πολύ χειροκροτάς , τόσο πιο σίγουρη θα είναι η εκλογή σου στη ΓΣΕΕ».
Πηγή:http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14738:2013-02-21-14-26-35&catid=44:2010-02-11-06-47-59&Itemid=76  (21/2/2013)

ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. Φωτόπουλου
 Συνάδελφε Αδαμίδη, αφού θυμίσουμε σε όσους συναδέλφους διαβάσουν αυτή την ανακοίνωση ότι εσύ ήσουν από αυτούς που έκαναν τα πάντα για να μην παρθεί η απόφαση για απεργία σε ρωτάω υπάρχει έστω ένας συνάδελφος που δεν ήξερε ότι θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού; Όχι συνάδελφε Αδαμίδη δεν υπάρχει. Όλοι ήξεραν ότι μετά την ψήφιση (ή όχι) του προϋπολογισμού σταματάμε. Εσύ είσαι η εξαίρεση……..Έκανες κάτι για να πετύχει η απεργία; Πήγες σε ένα χώρο δουλειάς; ΟΧΙ συνάδελφε!Δεν έκανες τίποτα από όλα αυτά. Ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλες. Έδινες εξετάσεις στον Παναγόπουλο. Αυτός είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις της πλειοψηφίας;

ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Τέλος η  ΔΑΚΕ παρότι αρχικά είχε το προβάδισμα για την προεδρία έρχεται δεύτερη δύναμη λόγω του γεγονότος ότι διασπάστηκαν οι σύνεδροι της με την κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα σωματεία απέναντι στην Ομοσπονδία για τις ταμειακές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News