Dei Energy News

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Όχι στην παράδοση της Η/Ε στους κερδοσκόπους

Μετά από 15 χρόνια ατέρμονων παλινωδιών στο θέμα της ρύθμισης της “απελευθερωμένης” αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η Κυβέρνηση υπό την πίεση εγχώριων και ξένων συμφερόντων, προχωρά στη μετατροπή της Ηλεκτρικής ενέργειας από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό.
     Αφού 15 χρόνια δεν βρέθηκαν “επενδυτές”, παρά τις διάφορες “ρυθμίσεις” που γκρεμίζουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού, να επενδύσουν και να.. δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση επιχειρεί όχι το βίαιο άνοιγμα της αγοράς, αλλά το ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας.
     Το σχέδιο νόμου, που δημιουργεί μια νέα καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρισμού με την απόσχιση από τη ΔΕΗ του 30% του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσης, προχωρά στην αρμόδια επιτροπή της βουλής προς συζήτηση έτσι ώστε να ψηφισθεί στα θερινά !!! τμήματα.
     Το ξεπούλημα στρατηγικών υποδομών, σίγουρα δεν θα ωφελήσει τους καταναλωτές.  Θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος μόνο των εγχώριων και ξένων κερδοσκόπων.  Έτοιμα εργοστάσια, φράγματα, ορυχεία και πελάτες παραχωρούνται στο βωμό της δημιουργίας  “επενδυτών”, σίγουρα έναντι πενιχρού τιμήματος.
     Θα ωφεληθούν οι καταναλωτές;
     Θα ωφεληθούν μήπως οι τοπικές κοινωνίες;
     Ή θα ωφεληθεί η Ελληνική οικονομία;
     Αν όχι, τότε ποιοι θα ωφεληθούν από το ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας στρατηγικής σημασίας;
Ο αγώνας τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί!
Κανείς δεν δικαιούται να λείψει!
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!

 Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News