Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μικρή ΔΕΗ:Ο κυβερνητικός θίασος σε νέα παράσταση

  Βασίλης Σκουλαράκος
Μικρή ΔΕΗ: Ο κυβερνητικός θίασος σε νέα παράσταση
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 5 χρόνια είναι ο ελληνικός λαός και μάλιστα με σενάριο... αποτυχημένο.
Οι κυβερνητικός θίασος, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε με την ψήφιση μνημονίων και μεσοπρόθεσμων, μετά τα δήθεν “αντάρτικα” για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τα..
μεσοπρόθεσμα προγράμματα, μετά το ρεσιτάλ ερμηνείας ως υπερασπιστές των κτηνοτρόφων στο νομοσχέδιο για το γάλα, επιστρέφει με μια νέα παράσταση, για τη δήθεν διάσωση της μικρής ΔΕΗ.
Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», γνωστότερο ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση των 2 δισ. Ευρώ, με τον πρωθυπουργό να ζητάει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίξουν ακόμα μία μνημονιακή επιταγή “για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”... Λες και τώρα είμαστε σε ηρεμία και φοβόμαστε τις περιπέτειες!
Εδώ και μερικές μέρες λοιπόν ξεκίνησε τις παραστάσεις ο "περιπλανώμενος θίασος" της δικομματικής κυβέρνησης.
Το σενάριο γνωστό... Υποτίθεται ότι το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων…Οι σκόπιμες διαρροές κάνουν λόγο για βουλευτές στα κάγκελα – τους περίφημους “αντάρτες”- που προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Οι ίδιοι περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, δηλώνουν ανυποχώρητοι και διαμηνύουν πως “ακόμη και αν με διαγράψουν, δεν ψηφίζω”.
Ήδη έχουν μοιραστεί οι ρόλοι στους επίδοξους αντάρτες, οι οποίοι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δώσουν τα ρέστα τους με κάθε τρόπο… Με υποσχέσεις στους ψηφοφόρους, απειλές στη συγκυβέρνηση και άλλα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Στη συνέχεια του... έργου αναλαμβάνουν δράση οι περίφημοι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αυτοί αναλαμβάνουν το... μασάζ στους αντάρτες οι οποίοι πλέον δηλώνουν πως... “θα το σκεφτούν”. Στη συνέχεια παίρνουν και το “ραβασάκι” ότι θα διαγραφούν και ότι θα τους τελειώσουν πολιτικά και πάνε στην ψηφοφορία της Βουλής σαν βρεγμένες γάτες...
Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται λίγο υπερβολικά, αλλά κάθε άλλο... Θυμηθείτε μόνο τι έπραξαν και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη εκείνη για το γάλα. Εβδομάδες πριν φώναζαν ότι δεν θα ψηφίσουν, έβγαιναν στα κανάλια και δεσμεύονταν και τελικά… “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑΑΑΑ...”
Την κρίσιμη ώρα, τα “κοκόρια” μεταμορφώνονται σε “κότες” και επιστρέφουν στο... κοτέτσι, φοβούμενοι μη χάσουν την καρέκλα.
Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα εντός του Κοινοβουλίου η παράσταση ολοκληρώνεται.
Μία ακόμα κοροϊδία θα έχει λήξει επιτυχώς. Το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ θα έχει παραχωρηθεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οι πρωταγωνιστές θα αλληλοσυγχαίρονται για την σπουδαία τους ερμηνεία.
Μην ανησυχείτε όμως, ο κυβερνητικός θίασος θα συνεχίσει τις παραστάσεις. Ακολουθεί η πώληση του νερού. Μην τη χάσετε... Το σίγουρο είναι ότι... γελάει ο κόσμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News