Dei Energy News

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Διαψεύδει πρόβλημα εντός της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ η Βούλτεψη

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εντός κυβέρνησης από την πώληση του 30% της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στον απόηχο των ενστάσεων που εξέφρασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» και της σύσκεψης που..
πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι ο διαχωρισμός και η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» δεν συνιστά μνημονιακή δέσμευση, αλλά υποχρέωση της χώρας έναντι στην ΕΕ, ώστε να μην υπάρχουν μονοπωλιακές πρακτικές.
Απαντώντας στις βολές των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως μετά τις επαφές των κυβερνητικών εταίρων δόθηκαν «εγγυήσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων» και «διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων», χωρίς να γίνουν απολύσεις.
Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κάνει σχέδια για τη ΔΕΗ χωρίς να είναι «υποχρεωμένη να τα υποβάλλει προς έγκριση στους συνδικαλιστές».
Πάντως, οι συνδικαλιστές παραμένουν σε θέση μάχης με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να μεταφέρονται για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News