Dei Energy News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ:Η ΔΕΗ θα εκποιηθεί σε εξευτελιστική τιμή





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βρισκόμαστε μπροστά σε καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν την πορεία του ομίλου ΔΕΗ. Μετά την πρώτη πράξη της εκποίησης του ΑΔΜΗΕ έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες σε θερινό τμήμα της βουλής, η δεύτερη πράξη της εκποίησης της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ που κλίνει 64 χρόνια ζωής, με καθοριστική σημασία στην κοινωνική, οικονομική και βιομηχανική εξέλιξη  της χώρας. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πιστή εφαρμογή των μνημονίων είναι η αντίληψη που προβάλλει η συγκυβέρνηση και το όραμα της..
Ελλάδας της επόμενης δεκαετίας.
Η ενέργεια από ζωτικό αγαθό για τους έλληνες πολίτες προβάλλει ως εμπόρευμα στο κυρίαρχο πεδίο κερδοσκοπίας από την πλευρά του κεφαλαίου.
Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα που κατά την συγκυβέρνηση αποκαλείται «μεταρρύθμιση»  είναι ουσιαστικά εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που συνοδεύεται από τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας (όσης μας έχει απομείνει), οικονομικά σκάνδαλα, μεγάλες ανατροπές εις βάρος των καταναλωτών, περεταίρω συμπίεση εργατικών δικαιωμάτων και αμοιβών,  διόγκωση της οικονομικής ύφεσης.
Την προηγούμενη δεκαετία αποκαλύφθηκε το μέγεθος της κερδοσκοπίας με τις ΑΠΕ, ο τυχοδιωκτισμός με την οριακή τιμή και η απουσία ενεργειακού σχεδιασμού, μια πραγματική λεηλασία της ΔΕΗ υπήρξε υπέρ των ιδιωτών «επενδυτών».
Η επιχειρηματολογία περί νέων επενδύσεων από ιδιώτες είναι έωλη, όταν ακόμα και σε συνθήκες διαρκούς ύφεσης, όπως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι μόνες πολυπόθητες επενδύσεις προέρχονται από την υπό εκποίηση ΔΕΗ (3 δισ.). Οι συνέπειες από το ξεπούλημα του 30% θα είναι καταστροφικές για την ΔΕΗ και την ελληνική οικονομία.
Η ΔΕΗ θα εκποιηθεί σε εξευτελιστική τιμή.
Η ηλεκτρική ενέργεια θα παύση να τελεί υπό τον έλεγχο του κράτους, θα περάσει στον έλεγχο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και θα μετατραπεί από ανεκτίμητο κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό εμπόρευμα. 
Το ευρωπαϊκό ενιαίο μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πέρα από την απώλεια κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.  Παρότι η οικονομία παραπαίει και παρά τις απανωτές αυξήσεις η ΔΕΗ εξακολουθεί να διαθέτει ενέργεια σε τιμές 60% – 70% του μέσου όρου της ευρωζώνης.
Το σχετικό δήθεν συμμάζωμα του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ τις περιβόητες διασφαλίσεις στους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, αγρότες κλπ. δεν έχει καμία αξία όταν οι ιδιώτες θα λειτουργήσουν στην λογική του υπερκέρδους και της ασύδοτης «ελεύθερης αγοράς».
Μπροστά σε αυτήν την καλοκαιρινή καταιγίδα το Σ/Κ και οι εργαζόμενοι έχει χρέος :
·        Να αποκαλύψει τον επικοινωνιακό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που ξεπουλά την ΔΕΗ, τον βαθύτατα ταξικό χαρακτήρα, της εκποίησης μέσω της οποίας θα πληγή βάναυσα το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. 
·        Να προβάλλει συγκεκριμένες σαφείς θέσεις στους καταναλωτές τι σημαίνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε τι διαφέρει από ένα εμπόρευμα ή μια υπηρεσία επ΄ αμοιβή. 
·        Να αναδείξουμε με τις προτάσεις μας την ΔΕΗ που πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Η παρέμβαση των εργαζομένων και του συνδικάτου πρέπει να είναι αυτού του ανοίγματος στην κοινωνία για την διαμόρφωση αντίστοιχης κοινωνικής συνείδησης ότι η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται για να ικανοποιηθούν τα τρωκτικά της τρόικας και οι εγχώριοι και ξένοι υπηρέτες της.

Κύριοι της κυβέρνησης σταθείτε έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων. Θα είστε υπόλογοι στην ιστορία.
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News