Dei Energy News

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η Διοίκησης της ΔΕΗ και η ολιγωρία Τοπικής Διεύθυνσης και Ιεραρχία οδηγούν στην απαξίωση και τη διάλυση του ΑΗΣ Μ - Β


από το http://ete-dei.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η. ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΗΣ Μ-Β και ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ IV


Σοβαρά προβλήματα  δημιουργούνται στον ΑΗΣ Μ - Β  από την έλλειψη προσωπικού για την κάλυψη βασικών θέσεων εργασίας στον Τομέα Λειτουργίας και Συντήρησης με αποτέλεσμα η μη έγκαιρη κάλυψη με το απαραίτητο προσωπικό να δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια της Μονάδας, αλλά και για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Η καλή θέληση, το φιλότιμο και η αντοχή του υπάρχοντος...
προσωπικού έχουν εξαντληθεί, αφού προσπαθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε δύσκολες και αντίξοες εργασιακές συνθήκες και πάνω από τις φυσιολογικές του δυνατότητες να ανταποκριθεί στην εργασία του.

Η μη επάνδρωση με προσωπικό προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί..

άλλο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στη θέση του Χειριστή (Εργοδηγοί - Αρχιτεχνίτες) Ηλεκτρικού Πίνακα εδώ και 8 μήνες έχουν μείνει 4 εργαζόμενοι αντί για 5.
  • Στη θέση του Ηλεκτροτεχνίτη φυλακής έχουν μείνει εδώ και 2 χρόνια 3 εργαζόμενοι, με συνέπεια να εργάζονται το διάστημα αυτό συνεχόμενα με 12ωρα. Η κατάσταση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα 1 συνάδελφος να πάθει σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα την απουσία του εδώ και 6 μήνες και 2 συνάδελφοι πρόσφατα εκδήλωσαν σοβαρά περιστατικά σε βάρος της υγείας τους.

Τις τελευταίες μέρες η κάλυψη του ηλεκτροτεχνίτη φυλακής γίνεται περιστασιακά με κάλυψη από Αρχιτεχνίτες, από συνάδελφο Αρχιτεχνίτη που εκπαιδεύεται για την IVΜονάδα και από συνάδελφο της Η/Σ.

  • Στις θέσεις του ΒΜΦ, των Χειριστών Πίνακα Λέβητα, Στροβίλου και Επιτηρητών Στροβίλου υπάρχουν 4 αντί για 5 εργαζόμενους.
  • Στον ΤομέαΧημείου, οι Χειριστές Κατεργασίας ύδατος αντί για 5 φυλακές με 3 εργαζόμενους που υπήρχαν από την αρχή λειτουργίας της Μονάδας εδώ και 10 μήνες έχουν μείνει σε 4 φυλακές και μετά από 2 μήνες λόγω συνταξιοδότησης θα μείνουν με 2 άτομα σε κάθε φυλακή και μάλιστα θα αναλάβουν και έργο της IV Μονάδας.
  • Τα Συνεργεία της Συντήρησης έχουν αποδυναμωθεί από προσωπικό, αφού τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί συνάδελφοι μετακινήθηκαν στον Τομέα Λειτουργίας για να καλύπτουν τα κενά σε όποια πόστα υπήρχαν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε με την ενοποίηση του Συνεργείου Λεβήτων με το Συνεργείο Τέφρας - Λιγνίτη της Μ/Σ και αυτό γιατί η διάρθρωση των Συνεργείων είναι  και έχει αποδειχτεί η πιο κατάλληλη.

Η πρόθεση της Τοπικής Διεύθυνσης για ενοποίηση των  2 Συνεργείων δεν θα προσφέρει κάποιο λειτουργικό αποτέλεσμα παρά μόνο απαξιωτικά και διαλυτικά θα λειτουργήσει.

  • Τέλος στη IV Μονάδα εδώ και 8 μήνες έχει ξεκινήσει εκπαίδευση με 13 άτομα αντί των 20 που τουλάχιστον απαιτούνται. Σήμερα συνεχίζουν την εκπαίδευση 9 άτομα. Επιβάλλεται η άμεση επάνδρωση και των υπολοίπων εργαζομένων για την εκπαίδευση τους.

Δεν μπορεί οι ελλείψειςσε προσωπικό στα πόστα του Τομέα Λειτουργίας, κατά το δοκούν της Τοπικής Διεύθυνσης, να γίνονται «μπαλάκι» οι εκπαιδευόμενοι για να καλύπτουν περιστασιακά τα όποια κενά σε πόστα  υπάρχουν.

Το συνδ. κίνημα έχει επισημάνει αρκετό καιρό τα παραπάνω προβλήματα και τις συνέπειες του για την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να  έχει καταστεί δυνατή η επίλυση τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ για μία ακόμη φορά την Διοίκηση και την Ιεραρχία της ΔΕΗ (Τοπική Διεύθυνση - ΔΕΘ - Γ.Δ/Π), να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα, ως άμεσης προτεραιότητας ζήτηματα.

 ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σ’ όλα τα πόστα του Τομέα Λειτουργίας και την Συντήρηση με μόνιμο τεχνικό προσωπικό ή με την μετακίνηση πιθανού πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες Υπηρεσιακές Μονάδες.

 Σε διαφορετική περίπτωση ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ κύριους υπεύθυνους τη Διοίκηση και την Ιεραρχία της ΔΕΗ για την ασφαλή λειτουργία και την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

Το συνδ. κίνημα στο χώρο θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποτρέψει την πορεία απαξίωσης και διάλυσης του ΑΗΣ Μ - Β με κάθε νόμιμη ενέργεια κάθε μορφής και διάρκειας, κάτι που θα σας γνωστοποιηθεί με εξώδικη πρόσκληση και  δήλωση.

               Για την Τ.Δ.Ε. ΑΗΣ Μ - Β της ΕΤΕ/ΔΕΗ

           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΙΑΚΩΤΟΣ Ν.                                                                     

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Φ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΓΔ/Π:  κ. Κοπανάκη  Ι.

Διευθυντή ΔΕΘ:  κ.  Παναγιάρη Ε.

Διευθυντή ΑΗΣ Μ - Β:  κ. Λαμπρόπουλο Λ.

ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η  -  ΕΤΕ/ΔΕΗ


  
                        
       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ IV

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η                                                



ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ



ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ IV                  Ιούνιος 2014            

 




 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, αυτό πού  γίνεται στη χώρα με το να ξεπουλάνε τα πάντα, να διαλύουν τα πάντα, αυτό δυστυχώς  γίνεται και στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας τη  Δ.Ε.Η.

Στους  χώρους εργασίας  αρκετοί συνάδελφοι λόγω έλλειψης προσωπικού δουλεύουν και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες. Με αποτέλεσμα  η κούραση και η απογοήτευση να είναι εμφανής στους εν λόγω συναδέλφους.

Συνάδελφοι σε κράτηση Μονάδος δούλεψαν με υπερβάλλοντα ζήλο, με φιλότιμο γιατί το μόνο που σκέφτηκαν ήταν το πόσο γρήγορα θα γίνει αποκατάσταση της βλάβης και μάλιστα χωρίς να τηρήσουν το νόμο για τις ελάχιστες ώρες ανάπαυσης εντός 24ώρου.

Η τοπική διεύθυνση όμως κατά την προσφιλή τακτική της που έχει ακολουθώντας αταλάντευτα τις  πρακτικές του παρελθόντος αποδίδει τα… εύσημα  αποκαλώντας τους  εργαζομένους  τεμπέληδες και εκβιαστές, και τους επιβραβεύει   χαμηλώνοντας  τις βαθμολογίες τους .

 Η εργατικότητα, ο υπέρμετρος  ζήλος, το φιλότιμο σε τέτοιους καιρούς δεν μετράνε.

Στους οχυρωμένους  πίσω από τους αριθμούς  - που ερμηνεύουν  κατά το δοκούν  - διοικούντες   προτείνουμε να αφήσουν τους αριθμούς  και :

 Ø Να πιέσουν για προσλήψεις

 Ø Να φέρουν ανταλλακτικά

 Ø Να δημιουργήσουν κλίμα εργασιακής ειρήνης και ηρεμίας

 Και ας αφήσουν τις τάσεις διάλυσης του σταθμού

Θα πρέπει και η Γενική Διεύθυνση αυτές τις πρακτικές διάλυσης και  εκφοβισμού να τις σταματήσει εάν θέλουν να πάει μπροστά αυτή η επιχείρηση.

Θέλουμε να τους επισημάνουμε ότι ευημερία αριθμών χωρίς ευημερία ανθρώπων είναι μηδενική.



 

ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News