Dei Energy News

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης γενικής πολιτικής απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο, αντιδρώντας στη ψήφιση του νέου μνημονίου.


"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και θα συνεχίσουν αταλάντευτα και σταθερά τον ΑΓΩΝΑ και την ΠΑΛΗ." αναφέρει η ΓΣΕΕ. Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα.


"Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά." αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.


Στην ανακοίνωση τους καλούν σε Συγκέντρωση αύριο στις 11.00 και την Κυριακή στις 17.00 στο Σύνταγμα σε αντίδραση του πακέτου μέτρων του νέου Μνημονίου.


"Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα. " αναφέρει το ΠΑΜΕ και καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.


Θεσσαλονίκη


Τριήμερο Απεργιακών συγκεντρώσεων διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10.30 ενώ την Κυριακή του ΕΚΘ καλεί σε συγκέντρωση στις 17.00 στην Αριστοτέλους.


Με ανακοίνωση της στις συγκεντρώσεις καλεί και η Αυτόνομη Παρέμβαση Θεσσαλονίκης. "Κανείς στη δουλειά, κανείς στο σπίτι, μέχρι να φύγουν πριν μας καταστρέψουν τη ζωή. Με αγώνα να αποτρέψουμε την υπογραφή της νέας μνημονιακής συμφωνίας του αίσχους και της κοινωνικής καταστροφής."αναφέρει.


"Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο! Να ξεπεράσουμε την αδράνεια της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ένα μήνα τώρα έφτιαχνε «εθνικά μέτωπα» με τους βιομηχάνους και προσπαθούσε να κοιμίσει τους εργάτες. Πανεργατικός –παλλαϊκός ξεσηκωμός! Μετά την πρώτη απάντηση της απεργίας στις 7/2 να κλιμακώσουμε μ’ ένα πολύμορφο απεργιακό και αγωνιστικό κίνημα διαρκείας που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, με καθημερινές διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και χώρων δουλειάς." αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί την Παρασκευή και το Σάββατο σε προσυγκέντρωση στις 10.00 στην Καμάρα και συγκέντρωση στις 10.30 στο ΕΚΘ.


alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News