Dei Energy News

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Άξιες οι ηγεσίες των «Αρχισυνδικαλιστών»;;;


Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης των πολιτικών αρχηγών και της κυβέρνησης με την τρόικα, τους στυγνούς κατακτητές και βιαστές της αξιοπρέπειας της Ελληνικής κοινωνίας.

Πανηγυρίζουν για την «εθνοσωτήρια» μη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού όταν έχουν ισοπεδωθεί κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων, όταν φωτιά και τσεκούρι πέφτει στα κεφάλια όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως.

Οι Έλληνες χάνουν κάθε ώρα που περνά και την τελευταία τους ελπίδα σωτηρίας, όταν πολιτικοί και κυβερνώντες «σώζουν τη χώρα» για… έκτη ίσως και έβδομη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Την ώρα που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και φέρνουν με νόμο την κατάργηση των Κανονισμών Προσωπικού στις ΔΕΚΟ, με προφανή σκοπό την άρση της μονιμότητας και εκατόμβες απολύσεων, την ώρα που δρομολογούν με διαδικασίες ΕΞΠΡΕΣ χιλιάδες καταργήσεις θέσεων και απολύσεις στο στενό Δημόσιο τομέα, την ώρα που βάζουν χέρι στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι μεγαλοσυνδικαλιστές «περί άλλων τυρβάζουν»!!!

Για παράδειγμα, η λαλίστατη κατά τα άλλα ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία έχει κάνει σημαία της και καλώς βέβαια, το άδικο «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πραγματοποίησε σειρά δράσεων για πολλά θέματα, με τελευταίο το ζήτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ αποκλειστικά για τη βάρβαρη και ανηλεή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, τις δυσβάστακτες περικοπές των αποδοχών τους και την επικείμενη προδιαγεγραμμένη κατάργηση του Κανονισμού Καταστάσεως Προσωπικού, με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την Επιχείρηση.

Αναμένουμε την άμεση και χωρίς χρονοτριβή, ηχηρή απάντηση, έστω και στο «και τέταρτο», από την Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ στα τεκταινόμενα και δηλώνουμε προς όλους τους Συναδέλφους πως δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση!

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις δύσκολες!

Κλείνοντας να θυμίσω , στον «αγωνιστή» Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας μια ρήση του Καρλ Μαρξ, «Kαλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος» αλλά και του Εμμάνουελ Καντ, «Οφείλεις, άρα μπορείς».

Δημήτρης Β. Καρέλης
Γενικός Γραμματέας
Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News