Dei Energy News

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!

Με μια ακόμα παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας, με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που πέρασε νύχτα, η τρόικα και η εγκάθετη κυβέρνηση Παπαδήμου ανοίγουν το δρόμο για το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, για παράδοσή τους στον πλήρη έλεγχο ντόπιων και ξένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα με νομοθετικό πραξικόπημα που ονομάστηκε «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων» και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 268 Αʼ/31.12.2011, Άρθρο 4, παρ. 3) καταργείται ακόμα και η στοιχειώδης προστασία που προέβλεπε ο Ν. 4001/2011 για τον έλεγχο των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ από το Δημόσιο, μέσα από το Άρθρο 97, παρ. 5.

Η παράδοση των στρατηγικών υποδομών της χώρας στην ιδιωτική κερδοσκοπία δεν μπορεί παρά να έχει τραγικές συνέπειες για όλους, όπως αποδεικνύει και το πρόσφατο σκάνδαλο των ιδιωτικών Energa και Hellas Power:

- Αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και υποβάθμιση των υπηρεσιών προς το σύνολο των καταναλωτών, την ώρα που τα λαϊκά εισοδήματα πετσοκόβονται, η βιομηχανική παραγωγή και συνολικά η ελληνική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση.
- Επισφάλεια για τις εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ και όχι μόνο.
- Για ποια ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια εφοδιασμού, ποια εθνική άμυνα μπορούμε να μιλάμε αν επιτρέψουμε να ξεπουληθούν οι στρατηγικές υποδομές της χώρας στους τοκογλύφους-δανειστές και τους ιδιωτικούς ομίλους;

Πολύ σύντομα επαληθεύτηκε η εκτίμησή μας ότι η αποδοχή από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ της θυγατροποίησης της ΔΕΗ, η άρνησή της να αντισταθεί έστω στοιχειωδώς στην Οδηγία 72/2009 της ΕΕ για τη διάσπαση της Επιχείρησης, θα επιτάχυνε τη διαδικασία διάλυσης και ξεπουλήματός της. Μια ακόμα «εγγυημένη λύση» δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο! Μήπως είναι ώρα να αλλάξει ρότα το συνδικάτο; Οι εργαζόμενοι να πάρουμε μέτρα!

Η ΓΕΝΟΠ και κάθε Σωματείο οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά και ουσιαστικά έστω και τώρα! Να απαιτήσουν από Κυβέρνηση και Διοίκηση την άμεση απόσυρση της κατάπτυστης διάταξης. Να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και να οργανώσουν την αντίδρασή τους. Σήμερα ξεπουλούν τα δίκτυα, αύριο τις Μονάδες!

Δεν πουλάμε τη Δημόσια Περιουσία μας! Μόνο μια ΔΕΗ Ενιαία-Καθετοποιημένη-100% στο Δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει σαν μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας σε όφελος του λαού και του τόπου. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο παραμένουν η τρόικα κι οι κυβερνήσεις των
«μνημονίων».


       ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ ΡΕΝΑ                                                       ΠΑΠΑΔΕΔΕ ΦΛΩΡΑ
Βʼ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ                                            Αν. Γραμματέας ΣΕΠ/ΔΕΗ  
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΠ/ΔΕΗ»                         «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News