Dei Energy News

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5» ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ»


Για μια ακόμα φορά τα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας αποδεικνύουν και ενισχύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαχρονική θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι μόνο οι μονάδες που θα λειτουργούν με καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη είναι σε θέση να συντηρήσουν, να υποστηρίξουν και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ενεργειακού συστήματος.

Ενός συστήματος που τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας το φέρουν να απειλείται με «Ενεργειακό Κραχ» εξαιτίας της έλλειψης φυσικού αερίου.
Το εθνικό μας καύσιμο, ο εγχώριος λιγνίτης και οι αντίστοιχες μονάδες που επιβάλλεται να κατασκευαστούν, είναι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει η ισορροπία, τη στιγμή που κάθε άλλος τρόπος παραγωγής ενέργειας χαρακτηρίζεται από τριγμούς.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣζητά ΑΜΕΣΗ συμβολαιοποίηση της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της «Μελίτη ΙΙ» προκειμένου να δημιουργηθούν, όσο γρηγορότερα γίνεται, οι προϋποθέσεις που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων θα δώσουν και μια ανάσα στο σύστημα, απομακρύνοντας απειλές, όπως αυτές  που σήμερα διαφαίνονται. Είναι άκρως προκλητικό η μη αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων να δημιουργεί προϋποθέσεις ενεργειακής εξάρτησης –με τις συνέπειες που αυτή έχει- όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ΟΤΣ.

Περαιτέρω, με δεδομένο τα όσα προβλέπονται στο ¨μνημόνιο 2¨, μετά και την  απελευθέρωση  των τιμών, αυτό θα σημαίνει αύξηση των τιμολογίων σε ποσοστό που θα αγγίζει το 40% !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News