Dei Energy News

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ETE/ΔΕΗ:Το ξεπούλημα δεν προσφέρει τίποτε στην κοινωνία παρά μόνο, ανεργία, εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις και αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος


Από πότε το ξεπούλημα λέγεται επένδυση και ο τεμαχισμός μιας επιχείρησης και η παράδοσή της σε τιμή ευκαιρίας σε ιδιωτικά συμφέροντα ονομάζεται ελεύθερος ανταγωνισμός, διερωτάται η Ένωση Τεχνικών του Ομίλου της ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή τους οι τεχνικοί, μεταξύ άλλων, απευθύνουν προσκλητήριο προς όλους τους συναδέλφους τους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες κινητοποιήσεις που θα..
αποφασίσει η Ομοσπονδία.
Η πλήρης ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:
Η συγκυβέρνηση δείχνει πλέον ξεκάθαρα τις προθέσεις της για την τύχη της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, με άμεσο στόχο την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα, στο όνομα του ανταγωνισμού και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας για το «καλό» του καταναλωτή, όπως επικαλείται.
Όλος ο σχεδιασμός της δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια άθλια προπαγάνδα για να πείσει την κοινή γνώμη, ώστε να περάσουν τα σχέδιά της πιο εύκολα.
Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για τη ΔΕΗ, τα ψέματα τελείωσαν.
Το ξεπούλημα των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών παραγωγής, των Ορυχείων, της Εμπορίας και των Υποστηρικτικών υπηρεσιών, αποτελούν πράξη ενδοτισμού και παράδοσης του ορυκτού μας πλούτου σε ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ δεν θα είναι προς το συμφέρον του, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ήρθε η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι (εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία), τη μεγαλύτερη και την πιο δύσκολη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Αμφιταλαντεύσεις και πολιτική ελιγμοί των κυβερνόντων για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, δεν μας ξεγελάνε, αντιθέτως τους εκθέτουν.
Όποιος βουλευτής συναινέσει στην ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου θα είναι υπόλογος απέναντι στο χειμαζόμενο Ελληνικό λαό και να μην ξεχνούν ότι η βουλευτική ασυλία έχει κοντά πόδια και με την σύντομη πάροδός της θα λογοδοτήσουν και θα υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις για τις πράξεις τους.
Δεν πρόκειται να κρυφτούν από την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας όπου εκλέγονται.
Οι πρόστυχες δικαιολογίες, ότι δεν το ψήφισα γιατί δεν συμμετείχα στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής δεν πείθουν κανένα.
Ας δώσουν τώρα μια πειστική απάντηση στον καταναλωτή, για το αν θα ισχύουν οι κοινωνικές παροχές και η ευαισθησία του κράτους και από την πλευρά των ιδιωτών, δήθεν επενδυτών, γιατί καμία επένδυση δεν πρόκειται να γίνει.
Από πότε ο τεμαχισμός μιας επιχείρησης και η παράδοσή της σε τιμή ευκαιρίας σε ιδιωτικά συμφέροντα ονομάζεται ελεύθερος ανταγωνισμός και από πότε το ξεπούλημα λέγεται επένδυση;
Απευθύνουμε προσκλητήριο αγώνα σε όλους τους συναδέλφους του Ομίλου ΔΕΗ να συμμετέχουμε μαζικά στις επικείμενες κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η Ομοσπονδία, για να εξακολουθήσουμε να έχουμε και αύριο δουλειά όλοι μας.
Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι καθολική και δυναμική για να αποτρέψουμε την εκποίηση της Επιχείρησης που δημιουργήθηκε με το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Το ξεπούλημα δεν προσφέρει τίποτε στην κοινωνία παρά μόνο, ανεργία, εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις και αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ;
    ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΗΝ ΔΕΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News