Dei Energy News

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Για να αδρανοποιήσουν πλήρως την ΓΕΝΟΠ,πρωτοστάτησε ο μεταμφιεσμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΕΑΜΕ (Φωτόπουλος, Αδαμίδης, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ) και η κυβερνητικό παράταξη της ΔΑΚΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Μετά από δύο μήνες «διαβουλέυσεων» και συμφωνιών! μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας, ολοκληρώθηκε το 36 Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ  και τελικά εκλέχτηκε νέο ΔΣ.
Στο 36ο συνέδριο ούτε για μια στιγμή δεν συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως η ιδιωτικοποίηση, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των μισθών, η Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων…
Πολύ περισσότερο δεν έγινε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για να αναχαιτιστούν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Όπως είχαμε καταγγείλει στόχος τους μέσα από το έκτακτο συνέδριο ήταν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική από την μια και από την άλλη να εξασφαλίσουν από κοινού με την διοίκηση της ΔΕΗ ότι θα πληρωθούν τα τεράστια χρέη που δημιούργησαν στην ΓΕΝΟΠ το προηγούμενο διάστημα (Πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρω σύμφωνα με την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής).
Για να πετύχουν τους στόχους τους χρειάστηκε να αδρανοποιήσουν πλήρως την ΓΕΝΟΠ, σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση πέρασε σημαντικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συνολικά για την εργατική τάξη της χώρας μας.
Σε αυτό για άλλη μια φορά πρωτοστάτησε ο μεταμφιεσμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΕΑΜΕ (Φωτόπουλος, Αδαμίδης, παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ) και η κυβερνητικό παράταξη της ΔΑΚΕ.
Το 36ο συνέδριο ήταν συνέδριο νοθείας  γιατί  απέκλισαν τα κλαδικά συνδικάτα που με απόφαση του προηγούμενου συνέδριου είχαν γίνει μέλη, γιατί συμμετείχαν αντιπρόσωποι πολλοί περισσότεροι από τα πραγματικά μέλη της ΓΕΝΟΠ, γιατί πήραν μέρος 11 αντιπρόσωποι που είχε λήξη η θητεία τους, γιατί επιχείρησαν να αποκλείσουν σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ που τελικά πήραν μέρος με δικαστική απόφαση.
Ήταν συνέδριο που σημαδεύτηκε από συμφωνίες μεταξύ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα μοιράσουν τις έδρες στα πλαίσια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού  που δημιουργείται.
Ακόμα κατά την προσφιλή τους ταχτική, ενώ έχουν υποταχτεί στα πάντα, βγάζουν αγωνιστικές κορόνες , μιλούν για ενότητα ενάντια στις αντιμνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν προκειμένου να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να εγκλωβίσουν εργαζόμενους. Ξαναανακαλύπτουν διαφορές και μεθοδεύσεις για το ποιος  και πως αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη για να πάρει την προεδρία, όταν είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι όλα όσα έγιναν ήταν σε απόλυτη συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ τους και με την εργοδοσία.
Ταυτόχρονα εγκαλούν το ταξικό κίνημα γιατί στήριξε  με ότι δυνατότητες είχε, να πάρουν μέρος στο συνέδριο όλα τα σωματεία χωρίς αποκλεισμούς και δεν γίναμε μέρος των παιγνιδιών τους .
Δυστυχώς και με την συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους των συνέδρων η πορεία που χαράχτηκε από το συνέδριο με την ανάδειξη του καινούργιου ΔΣ δεν αφήνει καμιά ελπίδα ότι μπορεί η ΓΕΝΟΠ να ηγηθεί των αγώνων για απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών στο χώρο της ΔΕΗ.
Συνάδελφοι
Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων και άλλων που ετοιμάζονται, όπως είναι το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ που ήδη κατατέθηκε για ψήφιση.
Η απόκρουση αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να επαφίεται σε αυτούς που προτείνουν μέσα στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής μια διαφορετική διαχείριση με τους ίδιους κερδισμένους τα μονοπώλια και τους ίδιους χαμένους τους εργαζόμενους.
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και των αγώνα με στόχους και αιτήματα που εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες.
Με αυτή την σημαία αν πορευτούμε μπορούμε
  • Να ακυρώσουμε τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
  • Την ολοκλήρωση της παράδοσης της ενέργειας στα μονοπώλια
  • Την ανατροπή όσων καταχτήσεων  έχουν απομείνει στο χώρο της ΔΕΗ
·         Να διεκδικήσουμε η ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες
·         Να οργωθεί η συμμαχία με τα στρώματα του λαού που στις σημερινές συνθήκες υποφέρουν από αυτή την επίθεση και στο 2014 υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυρά α με κομμένο ρεύμα.
·         Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουν για τους στόχους την μορφή και τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Να απαντήσουμε με ενότητα όλου του κλάδου ενάντια στην αντεργατική πολιτική, στα σχέδια κυβέρνηση και εργοδοσίας να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News