Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Ευχαριστούμε για την πρόσκληση για τη «μικρή ΔΕΗ» αλλά δεν θα παραστούμε

Με επιστολή τού γραμματέα της ΚΟ, Δημήτρη Αναγνωστάκη, απάντησε η ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη σημερινή εκδήλωση για τη διαμόρφωση κοινής στάσης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Η επιστολή και το περιεχόμενό της απασχόλησαν τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή. Απόντες ήταν ο αποδρομών από τη ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης που βρίσκεται στον Βόλο και θα μιλήσει το βράδυ σε στελέχη της μειοψηφίας για..
την Κεντροαριστερά και η Μαρία Γιαννακάκη που λείπει στο εξωτερικό.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.
Σε σχέση με τις θέσεις μας για τη ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:
Η ΔΗΜΑΡ, εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, ήταν αντίθετη.
Ειδικότερα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης- πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε τη ρύθμιση, καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για τα δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΚΟ εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για τη συμμετοχή του κόμματος στην εκδήλωση- πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής κι άλλοι κατά. Εν τέλει, συμφωνήθηκε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- να μην παραστεί η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση και να συνταχθεί η ως άνω επιστολή με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ παραμένει ανοιχτή στη δημόσια συζήτηση, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διάσπαση, ο διαμελισμός και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», δήλωσε από το ραδιόφωνο του «Βήματος» η βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη.
Πρόσθεσε επίσης ότι «έχουμε και εμείς αντίθεση μ’ αυτό το θέμα και ενδεχομένως και με άλλα που θα μπουν στην ατζέντα και γι’ αυτό μπορούμε να ανοίξουμε αυτόν τον διάλογο. Ας πούμε ότι υπάρχει ένα βήμα έναρξης διαλόγου. Το κόμμα μου, κακώς εδώ και πολύ καιρό και πολύ περισσότερο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν έχει ανοίξει το διάλογο προς τα αριστερά.
Υπάρχει μια συζήτηση μονομερής για την Κεντροαριστερά και δεν έχει ανοίξει ο διάλογος ούτε προς τα εκεί, διότι και η ΔΗΜΑΡ θέλει αλλαγή των πολιτικών και μια ώθηση προς μια πολιτική κατεύθυνση περισσότερο προοδευτική, σε μια ουσιαστική αλλαγή αυτής της διακυβέρνησης και πράγματι πρέπει να υπάρξει διάλογος και με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εξοχήν, σε ζητήματα προγραμματικών συγκλίσεων και συναινέσεων, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

 http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News