Dei Energy News

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο – Ξένοι θα κρίνουν ποιος μένει, ποιος φεύγει

Από Ιανουάριο 700.000 υπάλληλοι στην κρίση ξένων
- Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν ποιοι 80.000 υπάλληλοι θα φύγουν ως το 2015!
- Ποιοι υπάλληλοι, ποιων οργανισμών κινδυνεύουν περισσότερο
- “Αμερόληπτες διαδικασίες” υπόσχεται ο υπουργός


Η εφεδρεία απέτυχε, πάμε σε απολύσεις. Αυτό είπε η κυβέρνηση στην τρόικα, οι δανειστές μας το δέχθηκαν και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου που έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο, αφού Οργανισμοί, υπηρεσίες και φυσικά υπάλληλοι μπαίνουν στην “κρησάρα” των δανειστών που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν απολύσεις και μάλιστα μαζικές.
Ήδη το πρώτο Μνημόνιο ήθελε 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, δηλαδή 80.000 απολύσεις ως το 2015. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει αυτός ο αριθμός.
Το θέμα είναι ότι δεν αποφασίζει πλέον κάποια ελληνική υπηρεσία ή αρχή, αλλά οι “σύμβουλοι” όσοι μας δάνεισαν τα χρήματα και έχουν την παραπάνω γνώμη για την εξυγείανση του ελληνικού δημοσίου.
Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν:

Υπάλληλοι οργανισμών, τμημάτων και διευθύνσεων που θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται.
Οι Γάλλοι σύμβουλοι θα αποφασίσουν ποιοι είναι αυτοί οι οργανισμοί, τα τμήματα και οι υπηρεσίες.
Υπάλληλοι εταιρειών και οργανισμών του Δημοσίου που θα ιδιωτικοποιηθούν (πριν περάσουν στα χέρια των ιδιωτών) για να γίνου ποιο ελκυστικές αυτές οι εταιρείες..
Υπάλληλοι χωρίς πτυχίο και εξειδίκευση. Δηλαδή υπάλληλοι Υ.Ε. ΔΕ.


Ταυτόχρονα και με την αναδιάρθρωση που θα γίνει σε υπηρεσίες και φορείς θα γίνουν και μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων. Θυμηθείτε ότι όποιος αρνηθεί μετάταξη πλέον ουσιαστικά υπογράφει παραίτηση από το Δημόσιο.


Οι μετατάξεις των υπαλλήλων που θα είναι υποχρεωτικές θα συνοδεύονται σ' αυτή την περίπτωση με τη μεταφορά και των οργανικών θέσεων που κατείχαν, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις έχουν ήδη καταργηθεί.


Ταυτόχρονα όμως η δημιουργία των νέων οργανισμών δεν θα σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει όλες τις θέσεις και τις ειδικότητες των προηγούμενων. Θα προκύψουν έτσι υπάλληλοι χωρίς οργανική θέση και άρα υπάλληλοι προς απόλυση.


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News