Dei Energy News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η πίεση της "Ένωσης" αλλά και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατάφεραν την πρώτη διόρθωση (οχι όσο πρέπει) στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος των συναδέλφων της πρώτης γραμμής

Η πίεση της "Ένωσης" αλλά και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατάφεραν την πρώτη διόρθωση (οχι όσο πρέπει) στις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος των συναδέλφων της πρώτης γραμμής
Συναδέλφισσες –οι:
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, το Προεδρείο του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», μαζί με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντήθηκαν με τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρωπίνων Πόρων, Παραγωγής και Ορυχείων και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
α) Μεθοδεύσεις για την πώληση λιγιτικών μονάδων.
β) Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V ΜΕΛΙΤΗ II).
γ) Έλλειψη Εργατοτεχνικού προσωπικού
δ) Μειώσεις μισθών των εργαζομένων της πρώτης Γραμμής.
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα το προεδρείο έθεσε την Διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών της. α) ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ.
β) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V 100% ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ Η ΜΕΛΙΤΗ II.
γ) ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
δ) Για τις μειώσεις που προβλέπει ο Νόμος 4024/11 και όπως αυτές ΑΔΙΚΑ έγιναν για τον μήνα Νοέμβριο εκφράσαμε την αντίθεση μας.
Μετά από διάλογο τριών ορών οι Γενικοί Διευθυντές μας διαβεβαίωσαν ότι, θα γίνουν οι εξής διορθωτικές κινήσεις, που θα αποκαθιστούν τις αδικίες και συγκεκριμένα:
α) Τα ειδικά επιδόματα, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι δύο (2) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο! β) Οι μεταβλητές αποδοχές, θα μειώνονται μία φορά κατά 35% και όχι τρεις (3) φορές όπως έγινε για τον μήνα Νοέμβριο!
γ) Το ωρομίσθιο θα προκύπτει με το μισθολογικό κλιμάκιο του 2009 και δεν θα μειωθεί κατά 35% όπως τον μήνα Νοέμβριο και με τον τρόπο αυτό θα γίνετε ο υπολογισμός των ειδικών επιδομάτων και των μεταβλητών αποδοχών..
Τα παραπάνω θα έχουν ως
αποτέλεσμα να υπάρξει μία διορθωτική πράξη στην μείωση των αποδοχών.
Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι και στις προτάσεις που θα καταθέσουμε προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την διαβούλευση που θα γίνει με την με την Διοίκηση της ΔΕΗ για να καταλήξουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ οριστικά με ποιόν τρόπο θα γίνει ο υπολογισμός των περικοπών, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε να υπάρχει αδικία στους συναδέλφων της πρώτης γραμμής.
Συναδέλφισσες –οι:
Για ακόμη μία φορά αποδικνείετε ότι, ο μεθοδευμένος και δυναμικός αγώνας, η καλή γνώση των πραγμάτων και όχι ο εγωισμός και η αλαζονεία, μπορούν να φέρουν τα όποια θετικά αποτελέσματα διότι, η βιασύνη και οι σκοπιμότητες δεν είναι καλός σύμβουλος και κανείς από μόνος του δεν μπορεί να ΣΩΘΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News