Dei Energy News

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μεγαλόπολη η σύσκεψη των φορέων που είχαν συγκελέσει τα σωματεία των εργαζομένων στην ΔΕΗ και ο Δήμος Μεγαλόπολης.
Για την σύσκεψη είχαν σταλεί από τον Δήμο 170 περίπου προσκλήσεις και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι φορείς. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και παρών ήταν ο πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος.

Οι σημαντικότερες απουσίες, ήταν των βουλευτών των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου των Δημάρχων των όμορων δήμων και φορέων της ευρύτερης περιοχής που θα πληττούν άμεσα από την πώληση των μονάδων.

Ειδικά για τους βουλευτές μας , φαντάζομαι θα νιώθουν ικανοποίηση που επέλεξαν να κρυφτούν , άλλωστε ήταν δύσκολο το θέμα για αυτούς. Έχουν συνηθίσει να μας επισκέπτονται όταν μας έχουν ανάγκη και μόνο για να κάνουν την δουλειά τους. Δεν πειράζει , σύντομα θα έχουν πάλι την ανάγκη μας και τότε θα υποστούν όλα όσα νομίζουν ότι γλυτώνουν με την απουσία τους όταν εμείς τους χρειαζόμαστε. Ας μας γίνει σε όλους μας μάθημα η συμπεριφορά τους αυτή ειδικά σε μας που τους έχουμε κάνει βόλτα , που έχουμε σταθεί δίπλα τους όταν αυτοί είχαν την ανάγκη μας.Προσωπικά εγώ το έχω κάνει , δεν μετανιώνω που πίστεψα ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί και έπεσα έξω.... αλλά τουλάχιστον θα μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να τους αποδείξω ποιοί είναι και τι τους αξίζει!

Επίσης οι Δήμαρχοι των γύρω δήμων , φαίνεται είχαν σημαντικότερες δουλειές και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, ξεχνάνε όμως ότι οι δήμοι τους λαμβάνουν σοβαρές οικονομικές ενισχύσεις από τους μισθούς των εργαζομένων που μένουν σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Μελιγαλά, Ασέα, και σε πολλές άλλες πόλεις. 

Ας είναι καλά η μαμά ΔΕΗ που πληρώνει και επιδοτεί την μεταφορά των εργαζομένων και έτσι στηρίζονται σημαντικά όλοι οι δήμοι.Και ας προσέχαμε και εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη που επιτρέψαμε να γίνεται αυτό.

Απόντες και τα στελέχη της ΔΕΗ με εξαίρεση τον διευθυντή της 4ης μονάδας. 

Οι υπόλοιποι μάλλον είχαν και αυτοί σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν , πως θα αλλάξουν τα προγράμματα εργασίας, πως θα αλλάξουν το ωράριο και θα κόψουν και θα πλήξουν και άλλο τους εργαζόμενους , η πως θα διαχειριστούν ακόμα χειρότερα τα άγονα υλικά στο ορυχείο και θα βγάλουν πιο πολύ λιγνίτη. Άραγε νομίζουν ότι δεν τους απασχολεί αυτούς η κατάσταση? Θα γλυτώσουν αυτοί από ότι θα πάθουμε όλοι οι υπόλοιποι? Η μήπως κάποιοι απαξιούν να συζητήσουν μαζί μας? 

Παρόλα αυτά η κουβέντα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και η σύσκεψη κρίνετε πολύ σημαντική και έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα χρειάζεται να επαναληφθεί σύντομα με καλύτερη οργάνωση και καλύτερη διαφήμιση.
Όμως πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι τα σημαντικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν όλοι , τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και ήταν επιβεβλημένο να γίνει η συγκεκριμένη κουβέντα για να οργανωθούμε καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η ενημέρωση και ο διάλογος , μέχρι να γίνει γνωστό και στον τελευταίο κάτοικο της περιοχής αλλά και των γύρω δήμων ποιό είναι το μέγεθος του προβλήματος και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Χρειάζεται όλοι μας, να κατανοήσουμε τι θα συμβεί στην περιοχή μας αν γίνουν πράξη οι πωλήσεις των μονάδων της ΔΕΗ και ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στο μέλλον μας.
Πρέπει να ενημερωθούν άπαντες και να κινητοποιηθούν, το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο τους εργαζόμενους, αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας αλλά και άλλων νομών!


 http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News