Dei Energy News

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΣΤΟ 12,2 % ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ


ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 9,2 %

ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΤΟ 12,2 % ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ


 Για μια ακόμα φορά τα στοιχεία που δίνονται από το ΥΠΕΚΑ –αυτή τη φορά σε ό,τι έχει να κάνει με την αύξηση των τιμολογίων- φαίνεται να είναι προς την κατεύθυνση  παραπλάνησης του κόσμου, αφού το ποσοστό που ανακοινώθηκε είναι της τάξεως του 9,2%, ενώ στην πραγματικότητα η τιμή είναι στο 12,2%.

Μάλλον ο κ. Παπακωνσταντίνου λησμόνησε ότι προ δεκαημέρου είχε αποφασίσει αύξηση τέλους υπέρ ΑΠΕ σε ποσοστό 3%. Με απλή αριθμητική λοιπόν, η τελική αύξηση, η πραγματική αύξηση είναι 12,2%. Φαίνεται ότι η πράσινη ενέργεια τόσο πολύ έχει συνεπάρει τον υπουργό, που πλέον αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των …. αυξήσεων και να τις ανακοινώσει ως έχουν στο καταναλωτικό κοινό. Στους πολίτες δηλαδή που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο και μάλιστα υπέρ της ακόρεστης τσέπης των ιδιωτών παραγωγών ΑΠΕ.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, προαναγγέλλοντας γενναίο κουτσούρεμα σε δαπάνες και παροχές της ΔΕΗ, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τον τίτλο του «ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΥ» υπουργού, που ζητά τη μία περικοπή πίσω από την άλλη. Τώρα αξιώνει από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την κατάργηση ¨παροχών¨ (έτσι ονομάζει το ειδικό τιμολόγιο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αναφέροντας μάλιστα ότι κοστίζει στην επιχείρηση 40 εκ. ευρώ το χρόνο) και δημιουργεί για άλλη μια φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό. Αγνοεί ο υπουργός του ΥΠΕΚΑ ότι η παροχή αυτή, όπως αυτός την ονομάζει, είναι κατάκτηση των εργαζομένων και κυρώθηκε στις 31/7/1991 με ΕΣΣΕ. Ενώ πολύ πρόσφατα στις 19/9/2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ αποφάσισε για μια ακόμα φορά ότι «το τιμολόγιο προσωπικού (ΓΠ), δεν αποτελεί παροχή εξ ελευθεριότητας της εταιρείας, αλλά νόμιμη – συμβατική υποχρέωσή της, η οποία προκύπτει από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Υπουργική Απόφαση και Αναγκαστικό Νόμο».

Εάν θέλει ο υπουργός, η ΔΕΗ να είναι μια υγιής επιχείρηση, μια δυναμική επιχείρηση όπως επικαλείται:

-    Ας διορθώσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά Η/Ε στη χώρα μας

-    Ας σταματήσει τις σπατάλες με τους φωτισμούς στα δημόσια κτίρια και στις εθνικές οδούς μέρα μεσημέρι      
-    Ας πληρώσουν τα υπουργεία αυτά που χρωστάνε
-    Ας απαλλάξει τη ΔΕΗ από το ρόλο του εισπρακτικού μηχανισμού

-    Ας σταματήσει τις επιδοτήσεις προς τις ΑΠΕ που φεσώνουν τον Έλληνα καταναλωτή 500 εκ. ευρώ ετησίως.

   Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την παραπλανητική και αποπροσανατολιστική πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου, τον καλεί να καταργήσει την τακτική της «επιλεκτικής μνήμης» και να πει επιτέλους στον κόσμο όλη την αλήθεια: ότι τα μόνα προνόμια των εργαζομένων στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια είναι οι εκατοντάδες νεκροί στη μάχη για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα.

Ας σταματήσει να προκαλεί και να δοκιμάζει τις αντοχές μας. ΑΡΚΕΤΑ!!!
        Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος  Αδαμίδης                                                Αθανάσιος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News