Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  (http://newpost.gr/)

Ο Φωτόπουλος είναι η επιτομή του πράσινου συνδικαλιστή της δεκαετίας του ΄80 που συνδιοικούσε τις κρατικές επιχειρήσεις με την τεχνογνωσία «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Πέρασαν τα χρόνια, η χώρα χρεοκόπησε αλλά κανείς από εμάς τους καταναλωτές της ΔΕΗ αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών του δημοσίου δεν ένιωσε θετικά το αποτέλεσμα των αγώνων όλων ..
αυτών που κατάφερναν στις πλάτες μας να παίρνουν επιδόματα, παχυλούς μισθούς και υπερωρίες, κανένα ταξιδάκι και φυσικά επιδοτούμενο ρεύμα! Αφήστε που κάποια από τα καλόπαιδα του συνδικαλισμού βρέθηκαν με offshore εταιρείες και γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς.    
Τώρα όλοι αυτοί το γύρισαν στο τσάμικο και την επανάσταση γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε κάποιον ξένο, θα κόψει από τα συνδικαλιστικά προνόμια και την καρέκλα εξουσίας. Και γι’ αυτό κατηγορούν την Κυβέρνηση για ξεπούλημα και θα μας κόψουν το ρεύμα για επαναστατική γυμναστική. Φυσικά ο αγώνας γίνεται για…εμάς τους καταναλωτές…ρε γαμώτο!
Είναι διαφορετικό πράγμα η πώληση της ΔΕΗ και ο δήθεν αγώνας των συνδικαλιστών! Η αγωνία τους είναι να βολευτούν με ένα κλειστό συμβόλαιο πέντε χρόνων με εξασφαλισμένες αποδοχές και με όλα τα…παρελκόμενα.
Ο Νίκος Φωτόπουλος δεν πρωταγωνιστεί στο προσκήνιο άλλωστε έχει και τρεχάματα με τη δικαιοσύνη αλλά ξέρει να παίζει στο παρασκήνιο… 
Το νέο πουλέν ονομάζεται Γιώργος Αδαμίδης. Όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες- ο θεός να σε φυλάξει από αυτές- χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για να εξουδετερώσει τον Φωτόπουλο. Αυτό, όμως, παλιότερα… 
Μάλιστα έλεγε ότι ο «δρόμος του Φωτόπουλου δεν κάνει καλό στο συνδικαλιστικό κίνημα…δεν μπορεί να παρεμβαίνει επί πάντως επιστητού..».  
Το σχέδιο  καθαίρεσης του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου ενεργοποιήθηκε από το ίδιο το κόμμα του, την υλοποίηση του είχε αναλάβει ο βουλευτής από την Κοζάνη και στενός συνεργάτης του Β .Βενιζέλου, Πάρης Κουκουλόπουλος. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια απομάκρυνσης του Ν. Φωτόπουλου έπαιξε ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την ίδια περιοχή, ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γ.Αδαμίδης. Αλήθεια ποιες οι σχέσεις στην αρχή…με τον υπόδικο Υπουργό Παπακωνσταντίνου;  
Ο κ. Αδαμίδης είχε θέσει θέμα Φωτόπουλου αλλά δεν τα κατάφερε στην αρχή…  
Το σήριαλ είχε αρκετά επεισόδια με καταγγελίες και εντάσεις αλλά πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε η ανίερη συμμαχία που έφτιαξαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. 
Πολλούς μπορεί να μην τους ενδιαφέρει τι γίνεται στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, το πάλαι ποτέ άντρο του Νίκου Φωτόπουλου αλλά στις πρόσφατες εκλογές η νικήτρια παράταξη είναι μια συμμαχία – για πρώτη φορά- των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ από την οποία προέρχεται ο Φωτόπουλος με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμμαχία αυτή είχε άλλη μια μεγάλη έκπληξη. Ο άλλοτε άσπονδος εχθρός του Φωτόπουλου, ο Αδαμίδης του σωματείου Σπάρτακος, «τα βρήκε» μαζί του. Δηλαδή συνεργάστηκαν οι δύο ορκισμένοι εχθροί…
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον υπέροχο κόσμο των Αδαμίδηδων και  Φωτόπουλων, φυσικά, για το καλό των καταναλωτών και της ΔΕΗ!  Ενίοτε και οι συνδικαλιστές επιδίδονται σε κυβιστήσεις… επί της καρέκλας. 
Τώρα σχετικά με τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», αποσπασμένης από την ήδη ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, αυτή στηρίζεται στη γενική κατεύθυνση για απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, που προβλέπεται ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και έχει εξειδικευτεί από το 1992 μέχρι σήμερα με.....δεκάδες οδηγιών της Ε.Ε. και νόμων. 
Επαναλαμβάνω, όσοι ψήφισαν το Μάστριχτ συμφώνησαν με αυτό το σχέδιο, η Ιταλία και άλλες χώρες το έχουν κάνει πράξη, και όσοι καταγγέλλουν την απόφαση ως «ξεπούλημα», αλλά δε λένε λέξη για τη στρατηγική της απελευθέρωσης της  που εκπορεύεται από την Ε.Ε, απλώς υποκρίνονται.  
Οι κύριοι συνδικαλισταράδες το 1999 είχαν συναινέσει στο άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση… μετά ξεκίνησαν τα δάνεια και τα ταξίδια!   
Και το δούλεμα συνεχίζεται αφού δόθηκε το 45,7% σε ιδιώτες επενδυτές μέσω χρηματιστηρίου στη συνέχεια οι ίδιοι μαζί με τον ΓΑΠ διαδήλωναν κατά του «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ!   
Και το δούλεμα δεν έχει τέλος. Στην αρχή όταν προωθήθηκε η απελευθέρωση των δικτύων, ως γραμμή άμυνας παρουσιάστηκε το να μείνουν κρατικά τα εργοστάσια της ΔΕΗ και έτσι ψηφίστηκε η διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές. Και σε αυτό συμφώνησαν! 
Τώρα εμφανίζουν ως δήθεν «αιτία πολέμου» την κατοχή του λιγνίτη από το κράτος και το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν δίκτυο.
Δεν μας εκπροσωπείτε κύριοι συνδικαλιστές, παρά μόνο τα συμφέροντα σας!