Dei Energy News

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μεγαλόπολη: παλλαϊκό φράγμα στη "μικρή ΔΕΗ"

Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια απ' τη ΔΕΗ", οι κάτοικοι, ο Δήμος και πληθώρα φορέων της Μεγαλόπολης καταγγέλουν τις μεθοδευμένες ενέργειες της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής και διοργανώνουν αύριο το βράδυ μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, και καλούν για..
συμμετοχή ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή, και δεκάδες φορείς και σωματεία εργαζομένων καθώς και σύλλογοι Γονέων.
Με το ψήφισμά τους, καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές της Αρκαδίας και των όμορων νομών να μην ψηφίσουν, διαφορετικά υποστηρίζουν ότι θα οργανώσουν τοπικό δημοψήφισμα.
Εκφράζουν, δε την αντίθεσή τους «στην ίδρυση νέας εταιρίας η περιουσία της οποίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε., με εισφορά ποσοστού του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσεως, καθ' όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της, έως σήμερα, υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία».
Οι φορείς της Μεγαλόπολης, κάνουν λόγο για «βίαιη υφαρπαγή» της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ' επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο ως μη έχουσα την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε.

 http://www.avgi.gr/article/3181671/megalopoli-antithetoi-stin-mikri-dei-dimos-kai-foreis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News