Dei Energy News

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η "πολιτική" μας στην ενέργεια, τις αερομεταφορές, και τα ...κουφώματα: Βάστα Ρόμελ!



http://www.koutipandoras.gr/article/116841/ta-aiolika-parka-kai-i-mikri-dei-epanaferoyn-sto-proskinio-tis-apokalypseis-toy-hot


Στην Ελλάδα έχουμε πολύ περίεργη "πολιτική".
Έχουμε π.χ. πολιτική για ...κουφώματα. Θυμάστε τότε που ο Μανιάτης είπε ότι τα μόνα καλά κουφώματα ήταν τα ξύλινα (και τα πλαστικά) και όχι τα αλουμινιένια;  Τότε, το 2010, είχε αντιδράσει ο Σύνδεσμος Αλουμινάδων (οι τύποι που σας έβαζαν..
κουφώματα αλουμινίου) και ο Μανιάτης πήγε να το μαζέψει. 4 χρόνια αργότερα βέβαια, η πιάτσα γέμισε μαγαζάκια που πουλάνε ξύλινα και πλαστικά κουφώματα απ' ευθείας εισαγωγή από την Γερμανία.  Πεθαμένη η αγορά, αλλά εάν ποτέ αναστηθεί, και για όσο κουνιέται, η μόνη Ελληνική "συμβολή" στα κουφώματά σας θα είναι ο Αλβανός που θα κάνει την τοποθέτηση του Γερμανικού προϊόντος. Και δεν έχω κάτι εναντίον των Γερμανών ή των Αλβανών, μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Γερμανοί και Αλβανοί.

Και η πολιτική μας για τις ...αερομεταφορές ήταν περίεργη. Είχαμε μια Ολυμπιακή που την πεθάναμε σε διορισμούς, περίεργα μαξιμαλιστικά αιτήματα (Πασόκων), ροκάνισμα από ταξειδιωτικούς πράκτορες του ενός ή του άλλου Λαμπράκη, "διοίκηση" από μετριότητες εμπόρους ...κλιματιστικών, ξανθιές νταρντάνες με βαμμένες μαύρες ρίζες, και 2-3 "Έλληνες" που σχεδίαζαν να πάρουν κομματάκια του έργου μετά την προαποφασισμένη "απελευθέρωση" του πτητικού έργου προς στην ...Λουφτχάνσα. Και σήμερα η μεν Aegean έγινε feeder της Λουφτχάνσα και των αεροδρομίων Μονάχου και Φραγκφούρτης, η Γκολντέαρ έχει τις υπηρεσίες εδάφους και τι καλά που είμαστε. Και το αεροδρόμιο;  Μα φρόντισε ο Λαλιώτης με την τροποποιημένη σύμβαση να μην είναι hub, αλλά feeder. 


Γιατί να είναι αλλιώτικη η ενεργειακή πολιτική;  Ούτως η άλλως, η Ελληνική Βιομηχανία ενοχλεί. Γιατί να εξάγουμε εμείς στις ΗΠΑ, ή στην Μέση Ανατολή, ή στην Ευρώπη, όταν υπάρχουν τόσοι καλοί Γερμανοί, ή Γάλλοι, ή Ιταλοί που θέλουν να κάνουν το ίδιο; Να τους βοηθήσουμε. Γιατί να έχουμε φτηνό ρεύμα όταν μπορούμε να το ανεβάσουμε
να φτιάξει και ο φτωχός το ...σπίτι του; Γιατί να έχουμε μία, βιώσιμη, χρηματοδοτήσιμη ΔΕΗ όταν μπορούμε να ακολουθήσουμε το επιτυχημένο πρόγραμμα της Ολυμπιακής που έγινε Aegean, feeder της Λουφτχάνσα;  Μα τα κοράκια, δεν θέλουν να αγοράσουν 5 ή 10 γιγαβάτ... Θέλουν από 2 έως 3 ο καθένας. Τόσο θέλουν. Αυτή είναι η πολιτική μας. Και η καημένη η Ενερκον... Τόσος καλός κόσμος έχει δουλειά στην Γερμανία και δεν πρέπει να την χάσει... Να πάρουμε και Ένερκον. Άσε που έχουν ποσοστά οι ΑΠΕτζήδες μαυραγορίτες μας... Που για να τα εισπράξουν αυτά τα ποσοστά, πρέπει να βάλουν κάτι μπροστά... Έεεε... να τους το δώσουμε και αυτό.

Αυτή είναι η ...πολιτική μας στα κουφώματα, τις αερομεταφορές και την ενέργεια.


Αν ήμουν ο Ηρακλής και έπρεπε να καθαρίσω την κόπρο του Αυγεία, ή την Λερναία Ύδρα, θα έφευγα από το ευρώ. Αλλά οι κληρονόμοι και συνεχιστές του Λαμπράκη, η παρέα τους, και οι μαυραγορίτες, διαφωνούν. Βάστα Ρόμελ, είναι η Ελληνική πολιτική. Έχουμε παραδοθεί στους μερκαντιλιστές απογόνους του Ρόμελ και στους μαυραγορίτες που κυβερνούν για λογαριασμό του.


"...επί Γερμανικής κατοχής, οι μαυραγορίτες της εποχής έλεγαν το γνωστό «βάστα Ρόμελ». Δηλαδή εύχονταν να κρατήσει στη μάχη της Αφρικανικής ερήμου ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, προκειμένου να διατηρηθεί η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα που εξασφάλιζε τον πλουτισμό των μαυραγοριτών".


ΥΓ. Τι είπα; Είπα Ηρακλής;  Μα εάν είχε την ΑΓΕΤ ο Τσάτσος, θα κυνηγούσε εξαγωγές, θα ενοχλούσε της Λαφάρζ και την Χόλντερμπανκ, κακός ο Τσάτσος, καλή η Λαφάρζ. Άσε που ήθελε το μερτικό από τα Μεγάλα Έργα από τα οποία η Λαφάρζ πούλησε τσιμέντο, οι κληρονόμοι του Λαμπράκη πήραν ποσοστά, και εμείς οι υπόλοιποι τα ...χρωστάμε. Σκατά κύριοι, σκατά, και βρωμάνε.  Δεν μ' αρέσει πια η βρώμα, αλλά φταίει ο spiral που μου την θυμίζει...
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News