Dei Energy News

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Παπαγεωργίου: Θα υπάρξουν φρασεολογικές βελτιώσεις στο ν/σχ για τη «μικρή ΔΕΗ»

Με βελτιώσεις, κυρίως φρασεολογικές, θα κατατεθεί στις 2 Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», είπε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».
Όπως δήλωσε, «κοιτάξαμε ιδιαίτερα κάποια θέματα στο νομοσχέδιο και θα υπάρξει φρασεολογική βελτίωση, προς αποφυγήν παρερμηνειών».
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που..
ετοιμάζονται να κατέλθουν σε κινητοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρχει το άρθρο περί καθολικής διαδοχής, βάσει του οποίου μεταφέρονται πλήρως όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων από τη μία εταιρεία στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι υπάρχει πλήρης εξασφάλιση των εργαζομένων.
«Αυτό θα διευκρινιστεί και στη Βουλή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» είπε.
Το θέμα με τη «μικρή ΔΕΗ» ξεκίνησε από μία ευρωπαϊκή οδηγία για την ενέργεια που απαγορεύει τα μονοπώλια στην αγορά. «Η καταληκτική ημερομηνία είναι το 2015 και η ΔΕΗ πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία» είπε ο κ. Παπαγεωργίου.
«Θα δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα έχει το 30% και θα είναι ίδια με τη ΔΕΗ, σε μικρότερο μέγεθος, με το 30% σε όλα. Ορισμένα (υδροηλεκτρικά) θα μπουν σ’ αυτή και το 70% θα μείνει στη μητρική ΔΕΗ, η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί και τα έσοδα από αυτήν την ιδιωτικοποίηση θα πάνε στη ΔΕΗ. Πετυχαίνουμε το στόχο έτσι που μας έχει θέσει η Ε.Ε. και όχι η τρόικα, ο οποίος είναι η απελευθέρωση της αγοράς, με έναν δεύτερο παίκτη στην αγορά, σε όλο το φάσμα, με μια οργανωμένη ιδιωτικοποίηση, χωρίς να πειραχθεί κάτι από τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα έχουμε δύο εταιρείες, βιώσιμες, μία κρατική και μία ιδιωτική» εξήγησε.
Επ’ αυτού, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε πως «Η αποτίμηση πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ξεκινάει από τη λογιστική αξία, με βάση τω διεθνή λογιστικά πρότυπα. Αφ’ ης στιγμής έχεις μια εταιρεία, αυτή αποτιμάται με βάση τα στοιχεία της. Από εκεί και πέρα, η αξία που μπορεί να δώσει η αγορά σε μία εταιρεία είναι με βάση τη δυναμικότητα που μπορεί να δώσει η αγορά σ’ αυτήν για το μέλλον, αλλά είναι με τους κανόνες της αγοράς. Η πρώτη αποτίμηση είναι με βάση τη λογιστική αξία της εταιρείας και αυτό ισχύει διεθνώς και στον ιδιωτικό τομέα και παντού».

 http://energypress.gr/news/Papagewrgioy:-Me-fraseologikes-beltiwseis-paei-sth-Boylh-to-n-sh-gia-th-mikrh-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News