Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΔΜΗΕ: Οκτώβριο οι δεσμευτικές προσφορές - πώς ξεπεράστηκαν τα "αγκάθια"

Η κατάρτιση της short list που αφήνει έναν ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ και ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες φάσεις της διαδικασίας, που θα οδηγήσουν στην κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι 4 προκριθείσες στο διαγωνισμό εταιρείες θα υπογράψουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας ώστε στη..
συνέχεια να ξεκινήσει το due diligence.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανοίξει και δέχεται τους ενδιαφερομένους και το λεγόμενο data room του ΑΔΜΗΕ (μάλιστα υπήρξε και ανακίνηση του θέματος από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι έχουν εγκατασταθεί οι ιταλοί της TERNA στην εταιρεία, όταν στην πραγματικότητα εκείνο που ισχύει είναι ότι το data room είναι ανοιχτό για πρόσβαση σε όλους τους υποψηφίους όπως συμβαίνει σε όλους τους διαγωνισμούς πχ στη ΔΕΠΑ).
Η διαδικασία του due diligence αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και με την ολοκλήρωσή της, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους, ώστε στη συνέχεια να ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής με τον οποίο θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του SPA (σύμφωνο πώλησης).
Τα δύο βασικά πάντως θέματα που εκκρεμούσαν σε σχέση με την αποκρατικοποίηση (χρέη της αγοράς ενέργειας και ασφαλιστικό) φαίνεται ότι διευθετούνται. Ήδη η βελτίωση της ρευστότητας της ΔΕΗ έχει οδηγήσει σε αποπληρωμές η οποία και αξιοποίησε μέρος του δανεισμού αλλά και των χρημάτων από το ευρωομόλογο ώστε να κλείσει τα ανοίγματά της προς το διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς.
Τέλος σε σχέση με τις προσφυγές που έχουν γίνει για το μπλοκάρισμα της αποκρατικοποίησης με επίκληση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ, ήδη η απόρριψη αντίστοιχων κινήσεων που έγιναν σε άλλες αποκρατικοποιήσεις (ΟΛΘ) έχει δημιουργήσει προηγούμενο ενώ και η τελευταία κίνηση που έγινε από 5 σωματεία, δεν αναμένεται να έχει αποτέλεσμα αφού η συζήτησή της θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και η απόφαση αναμένεται σε ένα χρόνο από σήμερα. Κάποιοι μάλιστα δε διστάζουν να μιλήσουν απλά για κινήσεις εντυπωσιασμού.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/ADMHE:-Oktwbrio-oi-desmeytikes-prosfores

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News