Dei Energy News

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Χωρίς ΔΕΗ;

του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου (ΕΘΝΟΣ)

Διαβάζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά «ανένδοτο αγώνα» για το θέμα της ΔΕΗ. Δικαίωμά του είναι. Στις δημοκρατίες τα κόμματα δικαιούνται να διαφωνούν με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και να τις πολεμάνε. Και διαβάζω ότι και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ετοιμάζονται από την Τετάρτη για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τις οποίες μάλιστα θα έχουν και το θράσος να ισχυριστούν ότι τις κάνουν αγωνιζόμενοι για το καλό..
του λαού και του τόπου και όχι υποκινούμενοι από την άθλια νοοτροπία που τους διακατέχει ότι δεν είναι απλοί υπάλληλοι της Επιχείρησης, αλλά συνιδιοκτήτες της.
Υποτίθεται ότι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συνδικαλιστές είναι η κυβέρνηση. Αλλά φυσικά δεν είναι έτσι. Είναι -είτε το θέλουν είτε όχι οι απειλούντες να απεργήσουν αλλά και όσοι τους υποκινούν- και όσοι θα υποστούν τις συνέπειες των απεργιών. Κι εδώ τα πράγματα αγριεύουν. Διότι απεργίες της ΔΕΗ μέσα στο καλοκαίρι και με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς και πάνω ισοδυναμούν με διάλυση των πάντων.
Υποθέτω ότι το αντιλαμβάνονται ή ίσως και σε αυτό ακριβώς να ποντάρουν ο Τσίπρας και οι επιτελείς του. Και υποθέτω επίσης ότι λίγο τους απασχολεί -ή ίσως και να το επιδιώκουν- το κόστος στην οικονομία από μια τέτοια εξέλιξη. Οπως υποθέτω και την απάντησή τους: «Στην κυβέρνηση να τα πείτε αυτά που φέρνει τον νόμο». (Και έως έναν βαθμό έχουν και δίκιο. Ολα αυτά δεν έπρεπε να τα σκεφτούν στην κυβέρνηση και να φροντίσουν να προγραμματίσουν καλύτερα τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες;)
Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Καθαρά ανθρώπινη. Που έχει να κάνει με χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας για τους οποίους η ομαλή λειτουργία της ΔΕΗ δεν έχει καμιά σχέση με πολιτικούς ή οικονομικούς σχεδιασμούς, όπως δεν έχει και καμιά σχέση με συνδικαλιστικά και άλλα συμφέροντα. Για όλους αυτούς είναι, χωρίς υπερβολή, ακόμη και υπόθεση ζωής ή θανάτου.
Ας φροντίσουν να μάθουν όσοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή δεν γνωρίζουν τι σημαίνει καύσωνας χωρίς αιρκοντίσιον ή ανεμιστήρα και χωρίς οξυγόνο για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Γιατί αυτή την ποινή θα τους επιβάλουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News