Dei Energy News

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σκληρή απάντηση του Β. Μπουζούλα στις κατηγορίες του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Β. ΜΠΟΥΖΟΥΛΑΣ στις κατηγορίες που δέχτηκε από το νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα
Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ μιλάει για γαλάζιους συνδικαλιστές - «λαμόγια» σε επικοινωνία του με το newpost.gr, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπουζούλας, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε επιδίωξε να έχει κάποια σχέση αργομισθίας, υπενθυμίζοντας ότι για να παραμείνει στη ΔΕΗ παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.
Αποσαφηνίζει επίσης ότι ένα επίδομα που λαμβάνει ως υπάλληλος Τ4Δ, το λαμβάνει μετά από οριστική δικαστική απόφαση από εφετείο ότι το δικαιούται όπως και οι συνάδελφοί του. Ταυτοχρόνως υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους κατηγορίες θα έπρεπε να έρθουν στο ΔΣ της Επιχείρησης, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα για την τεκμηρίωσή τους στοιχεία. Καλεί δημοσίως τέλος τον κ. Οικονόμου αν έχει κάποια στοιχεία εναντίον του να τα δημοσιοποιήσει πάραυτα, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.
Παρακάτω διαβάστε ολόκληρο το επίμαχο δημοσίευμα από το www.newpost.gr
Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ μιλάει για γαλάζιους συνδικαλιστές - «λαμόγια»
Στα χέρια του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, εναποτίθεται πλέον το βάρος των αποφάσεων για τις συγκλονιστικές καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί μέσω του newpost.gr ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου.

Η συζήτηση σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην ΔΕΗ -και περιγράφουν με απόλυτα σαφή τρόπο το πλαίσιο της νεοελληνικής παρακμής- άνοιξε με αφορμή ένα παραπολιτικό σχόλιο στο έγκριτο site Olympia.gr σχετικά με τα αναδρομικά τα οποία απαίτησε ο κ. Οικονόμου, αφού όπως υποστήριξε, τα χρήματα αυτά προήρχοντο από ημέρες αδειών τις οποίες δικαιούνταν αλλά δεν έλαβε.

Το σχόλιο αυτό αναδημοσιεύτηκε από συντάκτη μας στο
newpost.gr και στάθηκε η αφορμή των αποκαλύψεων του κ. Οικονόμου.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, σε μακροσκελή συνομιλία που είχε μαζί μας, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση που αφορούσε την πληρωμή των αναδρομικών διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και ο μισθός του έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Κατά την διάρκεια αυτής της συνομιλίας, στις 29 Ιουνίου, ο κ. Οικονόμου εξήρε το ήθος του πρώην διοικητή της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, ενώ απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Αρθούρο Ζερβό, σημερινό πρόεδρο της Επιχείρησης.

Παράλληλα μίλησε για την εντιμότητα του γνωστού συνδικαλιστή κ. Νίκου Φωτόπουλου Αντιθέτως ο κ. Οικονόμου δεν φάνηκε να έχει την ίδια άποψη για τον «γαλάζιο» συνδικαλιστή και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της Επιχείρησης, Βαγγέλη Μπουζούλα.
Μάλιστα ο κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής ανήκει στην κατηγορία των προσώπων τα οποία ο λαός- ένεκα των πολλαπλών δραστηριοτήτων τους- αποκαλεί «λαμόγια»!

Ταυτοχρόνως υποστήριξε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής επεδίωξε μια θέση αργομισθίας την οποία τελικώς δεν πήρε μετά από παρέμβαση του ιδίου. Τον ίδιο χαρακτηρισμό προσέδωσε και στον πρόεδρο της ΡΑΕ, Νίκο Βασιλάκο, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται περί ατόμου με «ψυχοπαθητικές ροπές και τάσεις».
Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι είναι αυτός που διοχέτευσε όλα τα στοιχεία της συμβάσεως του αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου κ. Κώστα Θέου με την ΔΕΗ, τα οποία και στην συνέχεια δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.
Είναι πασίδηλο ότι ο κ. Οικονόμου θέλησε να ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια την δική του θέση έναντι των όσων κατά καιρούς λέγονται αλλά και ενδεχομένως γίνονται στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Οικονόμου εμφανίζεται ως υπερασπιστής της νέας διοικητικής νομενκλατούρας της ΔΕΗ αφού είναι αυτός ο οποίος επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προκειμένου να του ζητήσει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τα επιδόματα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας όμως δεν φαίνεται να πείσθηκε αρνούμενος και απορρίπτοντας αμέσως το αίτημα ενώ όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ενημέρωσε αρμοδίως για την ενέργεια αυτή του νομικού συμβούλου. Ο κ. Αρθούρος Ζερβός μιλώντας στο newpost επιβεβαίωσε την επίσκεψη του κ. Οικονόμου στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα αλλά δεν θέλησε να την σχολιάσει.

Για τις κινήσεις του κ. Οικονόμου έχουν ενημερωθεί υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες. Γιατί όπως εξήγησαν οι ίδιοι «ουδείς εκ των κυβερνητικών παραγόντων δεν έχει πρόθεση να εθελοτυφλεί και «αισιόδοξα» να αρνείται λύση στο πρόβλημα».

Τάκης Χατζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News