Dei Energy News

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κινδυνεύουν και από τις πολεοδομίες τα φωτοβολταϊκά

Επιστολή-παρέμβαση στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σ. Καλαφάτη απέστειλε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, στην οποία επισημαίνει ότι ενώ οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που αφορούν τα φωτοβολταϊκά έχουν καθοριστεί λεπτομερώς με σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων, ατυχώς, με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας για το κατά πόσο συνεχίζεται το υπάρχον καθεστώς έκδοσης εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Όπως αναφέρει, το θέμα λύνεται με την αποστολή μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολεοδομίας, κάτι που αναμένεται εδώ και μήνες. Η τελευταία πληροφόρηση που είχε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών ήταν ότι η εγκύκλιος αυτή θα εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου (!) ώστε να καλύπτει και άλλα θέματα του Οικοδομικού Κανονισμού που χρήζουν διευκρινίσεων.
Επειδή:
- το θέμα αφορά σε έργα συνολικής ισχύος εκατοντάδων μεγαβάτ,
- διακυβεύεται η μη έγκαιρη υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων για τα οποία έχουν ξοδευτεί ήδη αρκετά χρήματα από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα των έργων αυτών λόγω παρέλευσης των ισχυουσών προθεσμιών,
- αποσυντονίζεται η αγορά και υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο,

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών επισημαίνει την βαρύτητα και σημασία της άμεσης παρέμβασης του ΥΠΕΚΑ για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News