Dei Energy News

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πρώτα τεστ και εξετάσεις … Μετά εφεδρεία και απόλυση!


Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ωστε να δημιουργηθεί ένα διασπαστικό κλίμα αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων και να αποφευχθούν συντονισμένες μαζικές…
αντιδράσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προωθεί διεργασίες “αξιολόγησης”.

Υπό τον φόβο ενός θερμού Σεπτέμβρη και ενός θερμού φθινοπώρου, η τρικομματική κυβέρνηση του λαϊκού εμπαιγμού και της φτωχοποίησης, προωθεί την αξιολόγηση με διενέργεια εξετάσεων.
Χαρακτηρίζει, μάλιστα,κλειδί στα απάνθρωπα σχέδιά της, την διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εφεδρεία και θα οδηγηθεί αργότερα στην απόλυση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων έως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000-45.000 μέχρι το 2015, προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο, βρίσκονται επί τάπητος σε συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών με στόχο να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με τα λεγόμενα “οριζόντια κριτήρια” η εφεδρεία.
Η γαλάζια εφεδρεία, με τρικομματική συναίνεση, έρχεται σε συνέχεια της διάτρητης ακόμα και συνταγματικά πράσινης εφεδρείας.
Με λίγα λόγια, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την εφεδρεία του αλλιώς!

Βάση των διασπαστικών προσπαθειών της τρικομματικής συγκυβέρνησης και υπό τον όλο και αυξανόμενο φόβο πρόωρων εκλογών, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας μιας, άκουσον άκουσον, ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών(!!), προκειμένου να αναδειχθούν οι “ικανότεροι” από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται αρχικά να υποβληθούν οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης σε τεστ γενικών γνώσεων και αντίληψης, ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και ορισμένες ερωτήσεις κρίσεως.
Υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο σε αντίστοιχα τεστ θα υποβληθούν και οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τελικώς συμμετέχει και το προσωπικό της κατηγορίας αυτής, θεωρείται πιθανό ορισμένες ειδικότητες -όπως πχ οι οδηγοί- να εξαιρεθούν.
Εκτός εξέτασης αναμένεται να είναι οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για τους οποίους μελετάται να οριστεί διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία θα μπορούσαν να μοριοδοτούνται μεταξύ άλλων η προϋπηρεσία και η εμπειρία τους, καθώς και κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, ύπαρξη τέκνων κ.ά.).
Οπως αναφέρεται, θα συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κάθε φορέα, για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται να συνοδευτεί η αξιολόγηση και από μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών.
Ο πανικός και ο φόβος κυριεύουν την τρικομματική συγκυβέρνηση, όχι μόνο λόγω των επικείμενων λαϊκών αντιδράσεων-κινητοποιήσεων, αλλά και λόγω φωνών, που ήδη ακούγονται, ακόμα και από τις Κοινοβουλευτικές ομάδες της τρικομματικής συμμαχίας, οι οποίες τάσσονται ανοιχτά κατά του μέτρου της γαλάζιας εφεδρείας – απόλυσης αλλά και του πακέτου μέτρων των 15 δις ευρώ συνολικά!
Η υπερψήφιση των εν λόγω αντιλαϊκών και αντεθνικών μέτρων φτωχοποίησης και ξεπουλήματος ήδη τίθεται εν αμφιβόλω.


Πηγή:anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News