Dei Energy News

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται γιατροί και φαρμακοποιοί με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Επί ποδός φαρμακοποιοί και γιατροί
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται γιατροί και φαρμακοποιοί με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας. Την αντιπαράθεση -ως συνήθως- πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, που μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά τους φαρμακοποιούς, που αποφάσισαν σε μια θυελλώδη συνεδρίαση να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων πανελλαδικά από το ερχόμενο Σάββατο 1/9, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 3/9.
Ηδη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους σε 19 νομούς της χώρας, ενώ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται γενίκευση των κινητοποιήσεων στη σκληρή γραμμή της απόφασης που έλαβε η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα αναγκάζονται να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους.
Από την πλευρά τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν λόγο για οφειλές που ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη σε κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς και προεξοφλούν «πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012», αφού ο Οργανισμός ήδη εμφανίζει «μαύρη τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ για τους πρώτους 8 μήνες του 2012.
Αντίδραση
Αμεση υπήρξε πάντως η αντίδραση του ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του Οργανισμού προειδοποιεί, κατ' αρχάς, τους γιατρούς ότι «ενδεχόμενη άρνηση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων κατά παράβαση των υφιστάμενων ατομικών συμβάσεων, συνεπάγεται την άμεση καταγγελία των συμβάσεων αυτών και τη διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του Οργανισμού», προσθέτοντας πως σε περίπτωση που συμβεβλημένος γιατρός αποδεχτεί να πληρωθεί απευθείας από ασφαλισμένο, θα διακόπτεται άμεσα η συνεργασία μαζί του. Η διοίκηση του Οργανισμού χαρακτηρίζει «σωματείο-μόρφωμα» την ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, η οποία «ουδόλως νομιμοποιείται να εκπροσωπεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών».

Γιάννης Φώσκολος
http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News