Dei Energy News

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ

Σε τροχιά προετοιμασίας για τις εργασίες του Γενικού του Συμβουλίου μπαίνει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που κινεί κάθε διαδικασία, προκειμένου οι εργασίες του Συμβουλίου να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος που βάζει. Στόχος που δεν είναι άλλος από το να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις του Σωματείου επί μίας σειράς ζωτικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις, την πώληση μονάδων. Ένας επαναπροσδιορισμός που θα γίνει στη βάση των νέων δεδομένων, των νέων νόμων και των εξελίξεων που σημειώνονται σε καθημερινή πλέον βάση.
Εν όψει του Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ο επαναπροσδιορισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος ώστε να γίνει η παρουσίασή τελικών θέσεων και προτάσεων στο εν λόγω συνέδριο. Σε συνεδρίασή του Διοικητικού του Συμβουλίου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκτός από το θέμα του Γενικού Συμβουλίου, έθεσε επιτακτικά και το ζήτημα του παγώματος των 8μήνων καθώς το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν φύγει περί τα 350 άτομα (8μηνίτες) δημιουργώντας πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία, ενεργοποιεί το σωματείο προς την κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων ώστε να αποσοβηθούν τα προβλήματα. Παράλληλα με νομικές παρεμβάσεις -περί διαφυγόντων κερδών- το σωματείο προτίθεται να φθάσει στα άκρα προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ κρίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ένα ενδεχόμενο παύσης της παραγωγικής διαδικασίας σε μία Δημόσια Επιχείρηση, σε μία περίοδο που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε παρατεταμένο κλονισμό και ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώχευσης.
Περαιτέρω, με απόφαση που θα ληφθεί στο Γενικό του Συμβούλιο, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται να δώσει μία ανάσα σε εργαζόμενους των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στους χώρους της ΔΕΗ καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα εγγραφής στο Σωματείο σε μία ουσιαστική κίνηση που μπορεί να βάλει τέλος στο δουλεμπόριο και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που υφίστανται σε Σταθμούς και Ορυχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News