Dei Energy News

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Με συμψηφισμό θα πάρει χρήμα η ΔΕΗ

Το ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται να ενταθεί λόγω της εκ νέου ένταξης του «χαρατσιού» στους λογαριασμούς του ρεύματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της επιχείρησης κ. Αρθούρου Ζερβού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.
Ο κ. Ζερβός έθεσε το πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας και ειδικότερα τα εξής:
Τις οφειλές που έχουν φορείς του δημοσίου από κατανάλωση ρεύματος, οι οποίες φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνονται η ηλεκτροδότηση των φαναριών, οφειλές Δήμων κ.λπ.). Η λύση που προωθείται είναι ο συμψηφισμός των απαιτήσεων που έχει η ΔΕΗ με οφειλές της επιχείρησης προς το Δημόσιο όπως φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.
Την εκταμίευση του δανείου των 150 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς θα πρέπει να συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών με την ΕΤΕπ για τους όρους που θα αντικαταστήσουν τη «ρήτρα δραχμής» που ζητούσε η Τράπεζα ως εγγύηση των χρημάτων που θα δώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κ. Ζερβό ότι το θέμα έχει λυθεί και εντός των επόμενων ημερών θα μπορέσει να εκταμιευθεί το δάνειο.
Υπενθυμίζεται ότι η ταμειακή ασφυξία της ΔΕΗ οδηγεί συνολικά σε στενότητα την ενεργειακή αγορά, καθώς λειτουργεί ως ντόμινο που φτάνει μέχρι και την προμήθεια της χώρας με αέριο.

http://www.energypress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News