Dei Energy News

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εύλογα μπαίνει το ερώτημα στους εργαζόμενους ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαλυτική κατάσταση που βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ

Με απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΤΟ 36ο Συνέδριο θα συνεχιστεί στις 12,13,14 ΙΟΥΝΗ.
Θυμίζουμε ότι μετά από μια εκφυλιστική διαδικασία δύο ημερών, με ευθύνη των
παρατάξεων ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ- ΕΑΜΕ- ΣΑΔ, αναβλήθηκε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ για τις αρχές του Ιούνη, παρά την πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να γίνει το συνέδριο χωρίς κανένα αποκλεισμό.
Στο συνέδριο παρωδία δεν έγινε καμιά συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας, την ιδιωτικοποίηση, πολύ παραπάνω δεν έγινε καμιά συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα......... απέναντι σ’ αυτή τηνΝκατάσταση.
Η μόνη συζήτηση που έγινε, περιορίστηκε στο ποια θα είναι η οικονομική συνδρομή τωνΝΣωματείων στη ΓΕΝΟΠ και πως θα αποδίδεται. Για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος τωνΝ1.200.000 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, και το ποιος ευθύνεται που η ΓΕΝΟΠ βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ούτε κουβέντα από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΕΑΜΕ Φωτόπουλος) –ΣΑΔ (πυλώνες της νέας παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ)
Ταυτόχρονα συστηματικά συνεχίζουν την προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί στο συνέδριο. Ενώ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ είναι περίπου 16.000, που σημαίνει ότι οι αντιπρόσωποι δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 170, έφεραν 229 αντιπροσώπους προς νομιμοποίηση, αποφάσισαν να πάρουν μέρος σύνεδροι που έχει λήξει η θητεία των σωματείων τους ενώ επιχείρησαν να αποκλείσουν την συμμετοχή των κλαδικών συνδικάτων που με απόφαση του προηγούμενου συνέδριου είχαν γίνει μέλη.
Στο συνέδριο με ανακοίνωση μας αναλυτικά αποκαλύψαμε τις αλχημείες.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ στις 3 ΙΟΥΝΗ επαναφέραμε τις προτάσεις που είχαμε κάνει στο συνέδριο. Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν στην κοινή τους απόφαση. (Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο απόηχος από τις ευρωεκλογές και οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ από κοινού πορεύονται για την στήριξη των αντιλαϊκών επιλογών)
Εύλογα μπαίνει το ερώτημα στους εργαζόμενους ποιον εξυπηρετεί αυτή η διαλυτική κατάσταση που βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Εμείς επανειλημμένα και χωρίς περιστροφές έχουμε καταγγείλει αυτή την κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα του ρόλου που έπαιξε η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ, σαν το μακρύ χέρι κυβέρνησης και της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα.
Αυτές οι δυνάμεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με την στάση τους διευκολύνουν την κυβερνητική
επίθεση για να προχωρήσει η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, οι αλλαγές στις
εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς χωρίς αντιστάσεις.
Η αντιπαράθεσή τους σε υψηλούς τόνους γίνεται σε δευτερεύοντα ζητήματα για να
αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους.
Σήμερα πια το κάνουν με χοντροκομμένο τρόπο. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! 
Την ώρα που προσπαθούσαν να αποκλείσουν σωματεία γιατί δεν συμφωνούσαν με το ύψος της συνδρομής και υπήρχε αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών της ΔΑΚΕ στην ΓΕΝΟΠ και της ΕΔΟΠ, στέλεχος της ΔΑΚΕ έφτασε στο σημείο να προτείνει διορισμό διοίκησης από το πρωτοδικείο! 
Την άλλη στιγμή μπροστά στα μάτια των συνέδρων, αυτοί που υποτίθεται τσακώνονταν, συμφωνούσαν για μετατόπιση του συνεδρίου στις αρχές ΙΟΥΝΗ.
Συνάδελφοι,
Δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο μια τέτοια κατάσταση. Τώρα χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.
Να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι μόνο για το ρόλο της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ αλλά και για τη νέα παράταξη που δημιουργούν τα πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ μαζί με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, την παράταξη που ονομάζεται ΜΕΤΑ. Το ρόλο δηλαδή του «νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού».
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συσπείρωση των εργαζόμενων στη γραμμή της ρήξης είναι όρος για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανωθούμε σε κάθε τόπο δουλειάς, να δυναμώσουμε τα κλαδικά συνδικάτα στην ενέργεια, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς είναι ο δρόμος για να αποκρούσουμε την βάρβαρη επίθεση.
Ο κάθε ένας κρίνεται σήμερα από την στάση που θα κρατήσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News