Dei Energy News

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. πιστή και σταθερή στην πάγια και διαχρονική της θέση διεκδικεί τη διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ» τάσσεται η γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η «ναυαρχίδα» της εγχώρια παραγωγικής βάσης οδηγείται σε «ξέρα», μετατρέποντας το ηλεκτρικό ρεύμα σε εμπόρευμα.
Καταλήγοντας, η ΔΑΚΕ τονίζει ότι στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ και στοιχίζεται πίσω από τη ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, προκειμένου να ματαιωθούν «τα σχέδια όσων επιβουλεύονται να βγάλουν στο σφυρί την "πηγή ενέργειας" του λαού μας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:
«Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατηρούν κάτω από κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, είτε δρομολογούν την επαναφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά στο διαμελισμό και την ουσιαστική εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ.
Η “ναυαρχίδα” της εγχώριας παραγωγικής μας βάσης οδηγείται στην “ξέρα” του ξεπουλήματος μετατρέποντας σε εμπόρευμα το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημαντικές υποδομές, μονάδες παραγωγής, κοιτάσματα λιγνίτη, εξασφαλισμένο πελατολόγιο και ένα σύνολο δικαιωμάτων από την εξόρυξη λιγνίτη έως την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος προσφέρονται έναντι πινακίου φακής στους… “υποψήφιους επενδυτές” με πρόσχημα την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλοθι την ψευδή διαβεβαίωση για μειώσεις των τιμολογίων.
Το μοντέλο, μάλιστα, της πλήρους ιδιωτικοποιημένης αγοράς ενέργειας εμφανίζει διεθνώς σημαντικές αδυναμίες σε βάρος της ανάπτυξης και της καταναλωτικής προστασίας ενώ η “απόπειρα” των Energa και Hellas Power ακόμη στερεί από τους Έλληνες πολίτες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το μέγεθος, η χρησιμότητα και η προστιθέμενη αξία της ΔΕΗ για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μετατρέπει τον αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της σε Εθνική Υπόθεση.
Οι παλινωδίες και οι τακτικισμοί του ΠΑΣΟΚ που “διαφωνεί συμφωνώντας και συμφωνεί διαφωνώντας”, όπως και οι λαϊκίστικοι λεονταρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδουν με την κρισιμότητα της κατάστασης. Απαιτείται σοβαρότητα και ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και εθνικό όραμα ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει στην υπηρεσία της κοινωνίας και της Πατρίδας μας.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. πιστή και σταθερή στην πάγια και διαχρονική της θέση διεκδικεί σθεναρά τη διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την ενίσχυση της θέσης τους στον διεθνή ανταγωνισμό μέσα από την υλοποίηση στρατηγικών συμμαχιών με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Μεταρρύθμιση, άλλωστε, δεν είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και διαρθρωτική αλλαγή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση η εξαθλίωση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Παράταξή μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ και στοιχίζεται πίσω από τη ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα “σχέδια” όσων επιβουλεύονται να βγάλουν στο σφυρί την “πηγή ενέργειας” του λαού μας.
Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δεν μπορεί να παραδίδονται στις ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης, δεν πρέπει να καταστούν εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και στυγνή κερδοφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News