Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Θετικές οι προοπτικές για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Οι στρατηγικές κινήσεις του 2013

Οι στρατηγικές κινήσεις στις οποίες προέβη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2013 ισχυροποίησαν τη θέση της ενώ οι προοπτικές του ομίλου διαγράφονται θετικές, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Περιστέρης, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση
Το 2013, όπως σημείωσε ο κ. Περιστέρης, ήταν σημαντικό για τον όμιλο, καθώς υπέγραψε με τη ΔΕΗ την μεγάλη σύμβαση προϋπολογισμού ύψους 1,39 δισ. ευρώ για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού λιγνίτη στην Πτολεμαϊδα. Επίσης, ανέλαβε, σε συμφωνία με τους εταίρους, εξ’ ολοκλήρου το κατασκευαστικό αντικείμενο στους οδικούς άξονες της Ιονίας ..
Οδού και του Ε-65, όπου οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν επανεκκινήσει από τις αρχές της χρονιάς.
Ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη φετινή χρονιά για τον όμιλο αφορούν τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία τριών αιολικών πάρκων και την είσπραξη του χρηματικού αντιτίμου της πώλησης του 25% της Ηρων ΙΙ στην Qatar Petroleum. Η εταιρεία υπέγραψε ακόμη προσύμφωνα για την υλοποίηση συνεργασιών σε επενδυτικές δραστηριότητες με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA, όπως και με την κινεζικών συμφερόντων Sinohydro.
Σημειώνεται ότι η σημερινή γενική συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης, ενώ το ζήτημα του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών σε διοικητικά στελέχη θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 7 Ιουλίου.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/THetikes-oi-prooptikes-gia-th-GEK-TERNA-Oi-strathgikes-kinhseis-toy-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News