Dei Energy News

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ) υπέρ του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του Νερού


Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μικρή ΔΕΗ.
"Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει σε όλους τους τομείς άρα και στη ΔΕΗ να δοκιμάσουμε έστω και κάποια άλλα ιδιωτικά μοντέλα.
 " Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί λόγω της παρελθούσας προσπάθειας που μπήκαν κάποιοι απατεώνες στην υπόθεση γενικότερα του ρεύματος, αλλά η αρχή μας είναι αυτή: ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα .."


Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ
: Διαφωνείς με αυτό το πράγμα που ονομάζεται μικρή ΔΕΗ και την πώλησή της;
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
: Είπα: πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ.
Το είπα πριν, μάλλον δεν το κατάλαβες.
Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ναι εγώ δεν το κατάλαβα, με συγχωρείς.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
: Μήπως έτσι βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πουθενά κρατικό μονοπώλιο. Έχουμε πει ότι τα κρατικά μονοπώλια μπορεί να είναι σε πράγματα που το κράτος, η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω λεφτά γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Επί παραδείγματι έχουν ταχτεί εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού. Δεν έχουμε καταλάβει πως εκεί μπορεί να είναι προς όφελος του Έλληνα πολίτη αυτή η ιδιωτικοποίηση. Στην ενέργεια όμως, όπως έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ
: Πάντως και το νερό δεν θα στο πάρουν, δηλαδή το νερό αν μπει κάποιος και πάρει το management του νερού, δεν θα στο πάρει να φύγει. Το management της εταιρείας που διαχειρίζεται το νερό, με αυτή την έννοια το λέω.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
: Υπάρχουν μερικά πράγματα και εγώ δεν αντιμετωπίζω τα πράγματα δαιμονικά και ούτε λέω ότι θα πάρει κάποιος το νερό να το πάει κάπου αλλού. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει σε κάθε υπόθεση ιδιωτικοποίησης να μην μιλάμε με μια εμμονή υπέρ του ιδιωτικού ή υπέρ του κρατικού και να βλέπουμε κάθε φορά τι κερδίζει η κοινωνία.
Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Κατά περίσταση, κατά περίπτωση.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αυτό εμένα με ενδιαφέρει. Στην υπόθεση του νερού δεν έχω πειστεί ότι θα κερδίσουμε κάτι. Δηλαδή τι; Θα είναι οι άνθρωποι στις βάνες πιο φτηνοί από αυτούς που έχουμε σήμερα; Δεν ξέρω, ας κάνουν μια πρόταση να τη δούμε, αλλά η πρώτη μου αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για την κοινωνία. Δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση. Η ιδιωτικοποίηση γίνεται για να υπάρχει κέρδος στην ελληνική κοινωνία, για να φτηνύνει επί παραδείγματι η ενέργεια. Αυτό είναι. Γι’ αυτό λέω ότι πειραματικά καλά πάμε με τη μικρή ΔΕΗ, θα δούμε πως θα καταλήξει αυτό και να καταλάβουμε αν πρέπει όντως να απελευθερώσουμε περαιτέρω την αγορά της ενέργειας.


Απόσπασμα απο την συνέντευξη του Σ.Θεοδωράκη στον ΣΚΑΪ και τον Αρη Πορτοσάλτε


Σχόλιο από το kokkinorodo


O κ. Μπόμπολας ενδιαφέρεται η όχι για το φιλέτο που η "παρέα σας" έχει ονομάσει "Μικρή ΔΕΗ;" .... Ποιό "Μπόμπολας" πεθαίνεις κ.Θεοδωράκη.

Η ενέργεια και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά κ.Θεοδωράκη μα προφανώς εσείς τα θεωρείτε προϊόντα προς πώληση και κέρδος ούτε την αναγκαιότητα τους σέβεστε,ούτε τους συνανθρώπους σας που τα έχουν ανάγκη πάρα μόνο "καίγεστε" για τα συμφέροντα και το (συγκεκριμένο) κέρδος.

Σαν κι εσάς είχαμε πολλούς κ.Θεοδωράκη,δεν μας χρειάζοντε κι άλλοι ...είμαστε καλυμμένοι.


 http://kokinorodo.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9154.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News