Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ




Την ώρα που κάποιοι άλλοι είναι "αγωνιστές"
εκ του ασφαλούς...
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του αντιπροέδρου του Σωματείου, Καραγιάννη Δημήτρη, από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας άθλιες προφάσεις, προχώρησε μονομερώς στην απόλυση του συναδέλφου, παραβιάζοντας πλήρως τον νόμο 1264/82 περί.. συνδικαλισμού. Μια απόλυση που εκτός από παράνομη, είναι απαράδεκτη και προκλητική.
Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε αυτοί να μην σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοσία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και την ζωή που τους αξίζει. Η εργοδοσία θέλει να μην βρίσκει αντίσταση, για να μπορεί να μειώνει μισθούς, να μην ασφαλίζει στο ΙΚΑ το προσωπικό, να μην πληρώνει υπερωρίες και εκτός έδρας, να απολύει όποιον θέλει, όποτε θέλει. Σκοπός της είναι μόνο το κέρδος, το οποίο περνάει πάντα απ’ τις πλάτες των εργαζόμενων.
Η στάση της εργοδοσίας το επόμενο διάστημα θα είναι πιο επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, χρησιμοποιώντας του αντεργατικούς νόμους που πέρασε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Δεν πρέπει να έχουμε  καμία ψευδαίσθηση γι’ αυτό.
Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας και του κλάδου να καταδικάσουν την απόλυση του συναδέλφου. Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της εργοδοσίας, να γίνουν μέλη του Σωματείου και μαζικά, οργανωμένα, μαχητικά να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Αυτή είναι η μόνη απάντηση  που θα βάλει φρένο στα  σχέδια της εργοδοσίας.
Τέλος καλούμε εργατικά σωματεία και συνδικάτα να πάρουν απόφαση καταδίκης της παράνομης απόλυσης του συναδέλφου απ’ την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News