Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Στο εδώλιο οδηγούνται τελικά τα 19 στελέχη για την υπόθεση Energa - Hellas Power

Εντυπωσιακή αντιστροφή στην διαφαινόμενη αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη οι 19 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Energa - Hellas Power, έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο επικύρωσε την παραπομπή τους σε δίκη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που  επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Σύμφωνα με το capital.gr, η αντιστροφή έχει να κάνει με το..
γεγονός ότι οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει  η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από αίτηση του κατηγορούμενου Άρη Φλώρου. Ετσι οι δικαστές απέρριψαν την εισαγγελική θέση πως το βούλευμα πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών, όπως και για τις σχετικές συμβάσεις και τις ιδιότητες των συμβαλλομένων προσώπων».
Ετσι τίθεται εκ νέου σε ισχύ το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις  επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο επίμαχες εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 270 εκατ. ευρώ.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News