Dei Energy News

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους του ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΡΗΤΗΣ 

ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ 
Αφού έκλεισε τη βουλή φέρει προς ψήφιση στο πρώτο θερινό τμήμα το νομοσχέδιο για την πώληση της ‘’μικρής ΔΕΗ’’ (30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος) Με αυτό το σχέδιο νόμου ..
ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία για 60 χρόνια αποτελούσε τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας. Αποφάσεις σαν αυτές δεν νομιμοποιούνται να λαμβάνονται από μια υποτελή μειοψηφική κυβέρνηση που μόνο κριτήριο έχει την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου, παραβλέποντας τα συμφέροντα της χώρας και των καταναλωτών. Με το σχέδιο νόμου παραδίδονται στους ιδιώτες τα υγιή κομμάτια της Επιχείρησης έναντι πινακίου φακής: 
 · Οι πλέον σύγχρονες λιγνιτικές Μονάδες παραγωγής
 · Τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια 
· Τεράστιες εκτάσεις γης που καταλαμβάνουν τα ορυχεία και μάλιστα ορισμένες εξ αυτών στα βόρεια σύνορα της χώρας 
 · Η διαχείριση των νερών για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος Με απλά λόγια η κυβέρνηση επαναφέρει τη χώρα σε φεουδαρχικό καθεστώς 
Ø ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Και σαν δώρο στους ‘’επενδυτές’’, πέρα από κάθε νεοφιλελεύθερη λογική, δίδονται και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!!!!! 
Η ιδιωτικοποίηση στο όνομα της απελευθέρωσης της παραγωγής ενέργειας είναι προσχηματική: 
 Ø Οι ιδιώτες παραγωγοί ελέγχουν ήδη το 35% της παραγόμενης με συμβατικές μονάδες ενέργειας και το 90% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 
Οι Εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΗ ενημερώνουν και προειδοποιούν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ξενοδόχους, τους αγρότες και τους φορείς του τουρισμού της Κρήτης: 
 Ø Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα κατακόρυφης αύξησης του ρεύματος στις χώρες όπου έγινε ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών, όπως στην Γερμανία, την Βουλγαρία, την Τσεχία, την Πορτογαλία κλπ. 
Η υπόθεση πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας, τους φορείς , τους βουλευτές, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους ξενοδόχους, τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό. 
Για τον λόγο αυτό: 
Ø Ζητούμε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας, όλων των φορέων της Κρήτης σε αυτή την κρίσιμη μάχη. Με συμμετοχή στις επικείμενες κινητοποιήσεις μας, με ανακοινώσεις στον τύπο, με ψηφίσματα προς τη βουλή των Ελλήνων να βοηθήσουν στην αποτροπή του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Ø Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νησιού και όλα τα πολιτικά κόμματα να ταχτούν ενάντια στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 
 Ø Το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας 
Ø Μη ξεχνάτε τα αποτελέσματα της τελευταίας εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών (4 δις ευρώ «φέσι» στον Ελληνικό λαό) 
 Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ. 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ‘’ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ’’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. 
 Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. 

Από το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 


ANAKOINΩΣΗ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ Δ .Ε .Η 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
 Τα συμφέροντα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Τρόικα φρόντισαν να συμπεριλάβουν αναίτια στο Μνημόνιο την μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας. Βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν χέρι στον Όμιλο ΔΕΗ . ü Πρώτα ο ΑΔΜΗΕ ü τώρα η ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ( 30% της ΔΕΗ) ü αύριο το 17% της υπόλοιπης Επιχείρησης. 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 Όπου και αν εργάζεσαι , σε όποια εταιρεία του Ομίλου και αν εργάζεσαι. Να γνωρίζεις ότι: 
 Η πώληση της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ μιας ολοκληρωμένης εταιρείας δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο σε εργαζόμενους των Μονάδων Παραγωγής ,των Ορυχείων ή του 30% των Κεντρικών Υπηρεσιών που θα ενταχθούν σε αυτήν . 
Η υπόθεση της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ αφορά όλους μας. Το κουφάρι της Επιχείρησης που θα απομείνει δεν θα είναι βιώσιμο και οι θέσεις εργασίας μας θα είναι απολύτως επισφαλείς. Μην εφησυχάζεις. Αφυπνίσου. Μόνο η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα θα φέρει αποτέλεσμα. 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News