Dei Energy News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Δεν θα γίνω φιλανθρωπικό ίδρυμα αναξιοπαθούντων για διοικητικούς…»

H φράση αυτή ακούστηκε από το πρόεδρο του «Σπάρτακου», σε συνεδρίαση των Ενεργειακών Σωματείων, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και είναι σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, «Για τους χαϊδεμένους Διοικητικούς», σε σχέση με τις μειώσεις μισθών που θα γίνουν αυτό το μήνα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο (Ν.4024), που ψηφίστηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο.

Επιπλέον ακούστηκαν, πως μπορεί ο Διοικητικός του Ενεργειακού κέντρου να παίρνει περισσότερα από τον τεχνίτη του ορυχείου!!! Άραγε ο τεχνίτης στο control γιατί να παίρνει ίσα με τον τεχνίτη του ορυχείου, είναι οι ίδιες συνθήκες ή διαφορετικές; Κατ’επέκταση γιατί ο τεχνίτης μιας σύγχρονης μονάδας Λιγνιτικής ή Φ.Α., να παίρνει το ίδιο με ένα τεχνίτη που εργάζεται στον ΑΣΠ Ρόδου ή Χίου είναι ίδιες συνθήκες; Γιατί ο τεχνίτης που ανεβαίνει στα 70 ή στα 150 μέτρα ψηλά να παίρνει λιγότερο από έναν άλλο τεχνίτη που εργάζεται στα Ενεργειακά κέντρα;

Συμπερασματικά συνάδελφοι οδηγεί πουθενά αυτή η συγκριτική λογική ή προκαλεί κάτι περισσότερο από τριβές;

·   ΝΤΡΟΠΗ  γι’αυτούς,που αμείβονται όσο ένας βουλευτής ή πάνω από τον Γενικό Γραμματέα ενός υπουργείου ή πάνω από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

·   ΝΤΡΟΠΗ  γι’αυτούς, που τόσα χρόνια όλες οι υπερωρίες εξαντλούνται κυρίως στα ενεργειακά κέντρα.

·   ΝΤΡΟΠΗ  γι’αυτούς,  που ο μισθός τους σε σχέση με τον Μέσο Όρο του Διοικητικού έχει διαφορά 2.000€ το μήνα.

·   ΝΤΡΟΠΗ  γι’αυτούς, που 4.800 συνάδελφοί μας έχουν αποδοχές κάτω από 1300€ το μήνα.

Επιτέλους,έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτούλη τους, αλλά δεν τους επιτρέπουμε, να προσβάλλουν, να διασύρουν την προσφορά και την εργασία του συνάδελφου διοικητικού, ο οποίος εξυπηρετεί εργασιακά πολλάκις και τους ίδιους.

Γνωρίζουμε, ότι μια ζωή λειτουργούσαν ως άτομα γαντζωμένα στο γρανάζι της συντεχνίας, προασπίζοντας τα ατομικά και τα τοπικά τους συμφέροντα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς συναδελφικότητα και χωρίς ταξική συνείδηση. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν περιμέναμε τόση επιθετική τακτική από «συγκεκριμένους συναδέλφους» μας.  
Δοξάστε τους.

Δυστυχώς, τώρααποκαλύπτονται, ενώ έρχονται ως διασπαστές της ΓΕΝΟΠ να υπερασπιστούν «δήθεν» τα βαλάντιά τους,  προβάλλοντας βέτο και απειλώντας με «αντάρτικο», αν δεν πάμε σε οριζόντιες και όχι κλιμακωτές μειώσεις που κατά αρχήν κατέληξε η Διοίκηση και  η ΓΕΝΟΠ,  ώστε να οδηγηθούμε σε μειώσεις έναντι για αυτό το μήνα και στη συνέχεια να καταλήξουμε οριστικά για τον τρόπο που θα γίνουν οι κρατήσεις, ξεκινώντας με ανάλογο νοικοκύρεμα και περικοπή όλων των υπερβολών και αδικιών.

Εύγε σε αυτούς τους τεχνικούς οι οποίοι  με υπευθυνότητα  και αλληλεγγύη φέρονται ως συνάδελφοι και όχι ως άτομα και μάλιστα φιλοτομαριστές!!!

Καλούμε τους συνάδελφους μας διοικητικούςνα γυρίσουν την πλάτη πλέον σε αυτούς. Καμιά εξυπηρέτηση – φιλική, συναδελφική – αφού μόνοι τους θέλουν να ξεχωρίσουν. Ας σκεφτούν καλύτερα όσοι διοικητικοί είναι μέλη αυτών των σωματείων και δίνουν από το υστέρημά τους, την εισφορά τους σε πρόσωπα εμπαθή προς τον διοικητικό κόσμο.

Συνάδελφε διοικητικέ, ας καταλάβεις έστω και τώρα ποιους πρέπει να στηρίξεις και σε ποιους πρέπει να γυρίσεις την πλάτη.

Σε αυτούς που τόσα χρόνια πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι υπεράνω όλων.

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ο ομφαλός του κόσμου άρα και της ΔΕΗ.

Σε αυτούςπου ανερυθρίαστα  ομιλούν για κοινοπρακτικά σχήματα και για μονάδες συμπαραγωγής με τους ιδιώτες, όπως λέχθηκε  πρόσφατα από τον πρόεδρο του Σπάρτακου,  για την μονάδα Νο 5 της Πτολεμαΐδας που θα γίνει.

Σε αυτούς που προσπάθησαν μέσα από το πολυνομοσχέδιο να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους, σε βάρος των διοικητικών και αποκαλύφθηκαν τώρα ότι είναι  οι ίδιοι.

Δυστυχώς για αυτούς αγνοούν ότι μέχρι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.  Για την «μικρή» ΔΕΗ, που απειλεί ότι θα πουλήσει ο πατριώτης τους υπουργός και αφορά τον λιγνίτη, τις μονάδες και τα νερά, αλλά και τόσα άλλα ζητήματα που μας απασχολούν, όπως το ασφαλιστικό.  

Δυστυχώς για αυτούς δεν καταλαβαίνουν, ότι όπως δόθηκαν τόσα χρόνια οι αυξήσεις δηλαδή πολλαπλές στον τεχνικό κόσμο των ενεργειακών  κέντρων και ψιχία στο διοικητικό, έτσι και τώρα με τις μειώσεις πρέπει αντιστρόφως ανάλογα να λειτουργήσουν.

ΥΓ(1).      Επειδή επικαλούνται ως πρώτη γραμμή τα ορυχεία, άραγε η εμπορία δεν είναι πρώτη γραμμή όπου οι συνάδελφοι λοιδορούνται, χλευάζονται και τρώνε ξύλο από τον πελάτη; Τότε συνάδελφοι του Σπάρτακου πόσο πρέπει να αμειφθεί ο συνάδελφος της εμπορίας και σε τι διαφέρει από τον τεχνίτη του control ή από αυτόν που έχει κάτσει σε καρέκλα διοικητικού στο Ενεργειακό κέντρο, αλλά παίρνει τα παχυλά επιδόματα;

ΥΓ(2).       Ο ήλιος ανατέλλει για όλους τους ανθρώπους.

ΥΓ(3).       Οι αναφορές αυτές σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο του τεχνικού κόσμου, αλλά πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες συγκεκριμένων σωματείων.  
Γραφείο Τύπου  / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

2 σχόλια:

  1. Είχαμε δεν είχαμε καταφέραμε να γίνουμε εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων. Μας βάλαν στο τρυπάκι οι Μεγαλοσυνδικαλιστές να φαγωθούμε αναμεταξύ μας ,και να ξεχάσουμε τους κοινούς μας στόχους .
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας συνάδελφοι.
    Εδώ ο κόσμος χάνεται και μ@@@νί χτενίζεται !!
    Συνάδελφος απο το Βόρειο σύστημα σε ΑΗΣ (λεκανοπέδιο Φλώρινας) με 25ετή θυτεία στο Μπουρδέλο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήμουν καλύτερος συνάδελφος, αν δεχόμουν αγόγγυστα τη μείωση του 42%περιπου του μισθού μου φτάνει να μην πείραζαν τον δικό σας; Με την δικαιολογία ότι εσείς παίρνεται μόνο 1300 ευρώ . Ενώ εγώ ο κακός συνάδελφος, που δουλεύω βάρδια ,τρία σαββατοκύριακα το μηνά, δεν έχω αργίες Χριστούγεννα και Πάσχα μέσα στο ορυχείο δεν έχω το δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τις περικοπές γιατί παίρνω όσα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου ,ένας βουλευτής…………………………………………………….?
    Γιατί δεν ζητάτε όλοι εσείς οι αδικημένοι μετάθεση στα ορυχεία να γίνεται και εσείς ρετιρέ;
    Δεν ζητώ κάτι παράλογο, ζητώ οι όποιες περικοπές γίνουν, να γίνουν ίδιες σε όλους τα βάρη να μοιραστούν εξίσου σε όλους .
    …………..ΝΤΡΟΠΗ……….
    Σε αυτούς που το παίζουν αδικημένοι της ΔΕΗ.
    Σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ομφαλός του κόσμου άρα και της ΔΕΗ.

    Ένα κορόιδο βάρδιας από ορυχείο νότιου πεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News