Dei Energy News

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πειθαρχικές διώξεις εναντίον όσων δήμων "υποδαυλίζουν" το κίνημα δεν πληρώνω λογαριασμούς ΔΕΗ...

Πειθαρχικά εναντίον όσων δημάρχων «εμφανίζονται ως ηγέτες ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου», προτίθεται να κινηθεί ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ αποφασισμένοι να στηρίξουν νομικά και να συμπαρασταθούν σε όσους αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ συνεχίζουν να εμφανίζονται όλο και περισσότεροι δήμαρχοι. Όπως λένε, όσα ακούγονται περί καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών εναντίον τους, δεν τους αφορούν διότι εκείνοι δεν προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώσουν αλλά βοηθούν μόνο όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Την ίδια στιγμή, με χθεσινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει «πέρα για πέρα σωστή», τη θέση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος».
Στο κίνημα των δήμων που έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης νομικής των δημοτών τους σε περίπτωση που δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, προστέθηκε από χθες και η Πάτρα, ενώ υπήρξε μέχρι και πρόταση παράταξης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι σε όσους κόβεται το ρεύμα, να συνδέονται με το δημοτικό φωτισμό ! Βύρωνας, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Σαρωνικός, Κορυδαλλός, Περιστέρι, Λάρισα, Πάτρα, Ελληνικό- Αργυρούπολης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο κίνημα των Δήμων, που είτε παρέχουν νομικές συμβουλές στους δημότες που δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, είτε έχουν προσφύγει κατά της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν συστήσει μέχρι και ομάδες έτοιμες να συνδέουν ξανά το κομμένο ρεύμα δημοτών τους. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού και Ελληνικού- Αργυρούπολης. 


Αυξάνονται τα ποσοστά...
Πάντως, καθώς περνούν οι ημέρες αυξάνεται το ποσοστό αποπληρωμής λογαριασμών, όσο πλησιάζουν οι καταληκτικές προθεσμίες εξόφλησης. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ενώ στη τελευταία της ανακοίνωση, είχε εξοφληθεί το 73% των πρώτων λογαριασμών που έχουν λήξει, χθες είχε εξοφληθεί το 76%, ποσοστό που αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αυξηθεί περαιτέρω. Όσο, για την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που με προσωρινή διαταγή απαγόρευσε τη διακοπή ηλεκτροδότησης στην κατοικία οικογένειας που είχε λάβει λογαριασμό με λάθος υπολογισμένο το τέλος, νομικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία καταβολής του τέλους.

ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News