Dei Energy News

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Κανένας σχεδιασμός σύνδεσης νησιών με την Τουρκία

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών τα οποία έκαναν λόγο για σχέδιο σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία, προχώρησε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.
«Δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός για τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών - όποιων ελληνικών νησιών και δη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου - με την Τουρκία. Αντιθέτως, υπάρχει σχεδιασμός για τη διασύνδεσή τους με το ελληνικό ηπειρωτικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Αναφορικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε ότι κατασκευάστηκε  «μία ολόκληρη θεωρία πίσω από απαντήσεις που δεν υπήρχαν ή που υπήρξαν και διαστρεβλώθηκαν», διαψεύδοντας, παράλληλα, σχετικές αναφορές, όπως για παράδειγμα ότι η σύνδεση των νησιών με την Τουρκία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην επίλυση άλλων προβλημάτων με τη χώρα, οι οποίες του αποδόθηκαν.
Ως γνωστόν το όλο θέμα ξεκίνησε από την εφημερίδα Hurriyet Daily News, η οποία δημοσίευσε συνέντευξη του Γ.Παπακωνσταντίνου, στην οποία ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι υπάρχει σχεδιασμός για ενεργειακή σύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News