Dei Energy News

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"ΑΠΕΙΛΕΣ" ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Από το www.energypress.gr

Προειδοποιητικό «καμπανάκι» στους δημάρχους που πρωτοστατούν στο κίνημα κατά της είσπραξης του τέλους ακινήτων, έκρουσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, προειδοποίησε τους δημάρχους ότι αν συνεχίσουν την ίδια τακτική «θα προχωρήσουμε σε συμψηφισμούς με την καταβολή των εθνικών πόρων των δήμων».

Αναπτύσσοντας το επιχείρημά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ότι «δεν μπορεί οι δήμαρχοι να δέχονται να εισπράττουν δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, να μην αντιδρούν στην διακοπή του ρεύματος για όσους δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά να αντιδρούν μόνο στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων». Διευκρίνισε μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις με την ΚΕΔΚΕ και τους περιφερειάρχες για να συμφωνηθεί πώς θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα.
Ενα 5% των πελατών της ΔΕΗ αδυνατεί να πληρώσει το τέλος
Ο κύριος Βενιζέλος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το τέλος ακινήτων. Επεσήμανε ότι θα υπάρξει αναλυτική υπουργική απόφαση και όχι τροποποίηση του νόμου που έχει ψηφιστεί για να προωθηθούν κάποιες αναγκαίες αλλαγές και εξαιρέσεις, χωρίς ωστόσο και πάλι να δώσει διευκρινήσεις στα πολλά ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το θέμα (ποιους ακριβώς θα αφορά, με ποιες διαδικασίες θα εξαιρείται κανείς, ποιοι θα συστήσουν τις τριμελείς αυτές επιτροπές -που όπως ανέφερε τη Δευτέρα- θα εξετάζουν τα αιτήματα καταναλωτών να εξαιρεθούν από το μέτρο, κοκ).
Πάντως, όπως ανέφερε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του υπάρχει διαπιστωμένα ένα 5% των νοικοκυριών που αδυνατεί να καταβάλει τις οφειλές στην ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου και του τέλους. Αλλωστε τα ίδια τα στοιχεία της επιχείρησης, στις 18 Νοεμβρίου, εννέα εργάσιμες ημέρες μετά την παρέλευση της προθεσμίας λήξης των πρώτων 86.18767.140 (δηλαδή πάνω από το 78%). Δηλαδή ο ένας στους πέντε ακόμη λογαριασμούς (19.047) ήταν ακόμη απλήρωτοι, που σημαίνει ότι, αν δεν είχε ανακοινωθεί προσωρινή αναστολή των αποκοπών, οι σχετικές διαδικασίες εναντίον των καταναλωτών θα έπρεπε να είχαν ήδη ενεργοποιηθεί. λογαριασμών με ενσωματωμένο το τέλος ακινήτων, δείχνουν πως έχουν εξοφληθεί οι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News