Dei Energy News

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για τυφλό συνταξιούχο

Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αργοστόλι πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τυφλό συνταξιούχο από την Ιθάκη.
Ο συνταξιούχος και η γυναίκα του, που είναι γονείς ενός παιδιού με καρδιοπάθεια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 557 ευρώ το μήνα που είναι η αναπηρική σύνταξη ενώ το χρέος προς τη ΔΕΗ φτάνει τις 3.500 ευρώ. Η οικογένεια που έχει μείνει εδώ και μέρες χωρίς ρεύμα ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τη δυνατότητα να φτιάξει ούτε ένα πιάτο φαγητό.
Τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, απαιτώντας να γίνει άμεσα η επανασύνδεση του ρεύματος, καθώς όπως είπαν ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος τόσο για την υγεία του παιδιού όσο και των δύο ηλικιωμένων γονέων. Από την πλευρά της ΔΕΗ ειπώθηκε ότι δεν μπορεί η ίδια να πράξει τίποτα αν δεν λάβει θετική απάντηση από τους προϊσταμένους στα κεντρικά γραφεία, ενώ υποστήριξε ότι έχει στείλει ήδη το σχετικό αίτημα.
Ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίες για το θέμα έχουν πραγματοποιήσει κάτοικοι και στο δήμο της Ιθάκης που αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News