Dei Energy News

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το αγαθό του ρεύματος να μην γίνει μέσο κερδοσκοπίας για τα «αρπαχτικά» στο χώρο της ενέργειας



Ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας και τη ΔΕΗ είναι η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της προσφυγής που είχε καταθέσει η ΔΕΗ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής της 5ης Μαρτίου 2008 και της απόφασης της 4ης  Αυγούστου 2009 με τις οποίες χαρακτηρίζονταν ως αντίθετα με την κοινοτική νομοθεσία τα προνομιακά δικαιώματα της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση του λιγνίτη στην Ελλάδα και τον καθορισμό συγκεκριμένων μέτρων για τη διόρθωση των αντίθετων προς τον ανταγωνισμό συνεπειών της.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι μια σημαντική εξέλιξη, που δικαιώνει τους αγώνες του συνδ. κινήματος στη ΔΕΗ.
Είναι μια ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στα επιχειρηματικά εκείνα συμφέροντα που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.  
Είναι ένα σημαντικό πλήγμα σ’ όσους στόχευαν - και με τη διευκόλυνση ευνοϊκών αποφάσεων της Ε.Ε. - και δρομολόγησαν με την στήριξη της τρόικας και των εφαρμοζόμενων μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των κυβερνήσεων να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ μέσω του ξεπουλήματος λιγνιτικών της Μονάδων, παραχώρησης ορυχείων, πώλησης υδροηλεκτρικών Μονάδων καθώς και παραχώρησης - ανταλλαγής ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας.

Η Κυβέρνηση μετά - και την παραπάνω απόφαση - επιβάλλεται να προχωρήσει σε πολιτικές στήριξης της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και της ανάπτυξη της χώρας μας στην σημερινή συγκυρία, ενάντια στις επιδιώξεις των κερδοσκόπων ανταγωνιστών της.
Το συνδ. κίνημα θα συνεχίσει αγωνιστικά να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών
(Σ.Ο.Σ)  ΔΕΗ  Μεγαλόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News