Dei Energy News

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στερεύουν και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

http://www.protothema.gr/
Χωρίς τέλος είναι η περιπέτεια που αντιμετωπίζουν για χιλιάδες χρόνια πάσχοντες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Μπορεί σήμερα τα φαρμακεία να είναι κλειστά -λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού- όμως είναι πολύ πιθανό η αγωνιώδης προσπάθεια των ασθενών να βρουν τα απαραίτητα γι' αυτούς σκευάσματα να συνεχιστεί και από την επόμενη εβδομάδα.

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Σάββατο προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή όχι και οι ασθενείς περιμένουν να ακούσουν ένα καλό νέο. Κι αυτό διότι ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ που είχε αναλάβει να προμηθεύει απ' ευθείας τους χρονίως πάσχοντες με ακριβά φάρμακα από τα φαρμακεία του Οργανισμού αντιμετωπίζει πλέον το πρόβλημα των ελλείψεων πολλών σκευασμάτων.


Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παραδέχθηκε ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιβάλλει «εμπάργκο» στον κρατικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας λόγω ανεξόφλητων χρεών. Έτσι και ο ΕΟΠΥΥ με την σειρά του δεν μπορεί να δώσει τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα στους ασφαλισμένους του, αφού στα ράφια και στις αποθήκες των φαρμακείων του τα αποθέματα εξαντλούνται...

Προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους, οι ασθενείς σπεύδουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων απ' όπου ζητούν τα σκευάσματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των παθήσεών τους με συνταγές που έχουν σφραγιστεί με την ένδειξη «στερείται».


Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό που κρατά σε ιδιότυπη ομηρεία χιλιάδες ασφαλισμένους, κυρίως ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Ενώ προειδοποιεί ότι θα επιτρέψει τη διάθεση φαρμάκων και από τα super market, ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News