Dei Energy News

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πουπάκης : Τριτοκοσμικές οι προτάσεις της τρόικας


Ηχηρή παρέμβαση κατά των προτάσεων της τρόικας για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κάνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης

Ηχηρή παρέμβαση κατά των προτάσεων της τρόικας για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κάνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης
Ηχηρή παρέμβαση κατά των προτάσεων της τρόικας για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κάνει σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης καλώντας άπαντες να μην κουνάνε το δάχτυλο σε μια κοινωνία με μηδενικές ανοχές και αντοχές.

«Οι απαιτήσεις της Τρόικα που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο email και τις οποίες συζητούσε μέχρι χθες το αρμόδιο Υπουργείο -ευτυχώς με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού το θέμα προς το παρόν «πάγωσε»- αφορούν ρυθμίσεις που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος» αναφέρει χαρακτηρίζοντας τις τριτοκοσμικές.

Σημειώνει δε τα εξής : «Με διάλογο στο παρελθόν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις στον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα Λιμάνια και αλλού.

Κανείς δεν αντιδρά στην ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Κάνεις δεν στρέφεται κατά των αποκρατικοποιήσεων με εξαίρεση συγκεκριμένους τομείς εθνικής ή ζωτικής κοινωνικής σημασίας, που και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο δρόμος των στρατηγικών συμμαχιών αναπτυξιακού χαρακτήρα -μέσα από απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και όχι απευθείας αναθέσεις- με άλλες ομοειδείς ευρωπαϊκές ή μη κρατικές επιχειρήσεις για την ισχυροποίηση της θέσης τους στο διεθνή ανταγωνισμό και την εισαγωγή πολύτιμης τεχνογνωσίας.

Με διάλογο και τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας επί Νέας Δημοκρατίας έγιναν σοβαρές μεταρρυθμίσεις που έδωσαν πνοή και βιωσιμότητα στο Ασφαλιστικό ενώ πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην κατεύθυνση της πραγματικής βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Τότε δηλαδή υπήρχε κανένα «σοβιέτ»; Δεν χρειάστηκαν πουθενά νομοθετικές παρεμβάσεις που ακυρώνουν τις συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων.

Ο κοινωνικός διάλογος που ευαγγελίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση ισχύει για όλα τα άλλα κράτη-μέλη εκτός της Ελλάδος». Σημειώνεται δε ότι ο Πουπάκης, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΑΚΕ , είναι σήμερα μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου η παρέμβαση του αποκτά πρόσθετη ισχύ.


http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News